Как да се сдобиете с мечтаните “плочки”

Вижте няколко кратки и базови съвета по темата

Реклама

Мечтае да имате т.нар. “плочки”?  Още отсега трбява да стане ясно, че пътя към тях е дълъг и свързан с много тренировки, пот и упорство. Ето най-важните неща, които да знаете.

Хората си мислят, че всички упражнения за корем могат да помогнат за изграждането на плочки. Всъщност, първо трябва да отделите внимание на храненето си. Ако ядете правилно, в съчетание с тренировките, това ще ви помогне да се освободите от ненужните мазнини.

За да направите плочки, трябва да изгорите много калории. Най-добре е да подбирате възможно най-ефективните упражнения за целта и затова е по-добре да заложите на тежестите и силовите упражнения като набирания, лънгове, лицеви опори. Колкото повече мускули използвате едновременно в тренировките, толкова повече калории се изгарят и така плочките ще започнат да изпъкват.  

Разбира се, идва въпросът с добавките. Повечето хора се предоверяват и мислят, че добавките ще свършат цялата работа вместо тях. Те могат да ви свършат истинска работа, само ако храненето и програмата ви са в ред.

След това много от тези, които успяват да направят плочките, смятат, че работат е свършена. А тя тепърва започва. защото ще трябва да полагате същите усилия за да ги запазите на корема си.

Не на последно място  - да не забравяте да не се пресилвате. Не е необходимо да тренирате тази мускулна група абсолютно всеки ден. Както всички други мускулни групи, коремната трябва да има време да се възстанови от тренировките.