Биляна Гавазова се завръща с нова рубрика в най-гледания сутрешен блок у нас

От 4 юли, всеки понеделник и петък, „Чети етикета с Биляна Гавазова” ще информира зрителите на „Тази сутрин” по bTV за качеството и безопасността на продуктите и услугите от ежедневието

Реклама

Едно от любимите лица от екрана - Биляна Гавазова, се завръща от майчинство като водеща на нова потребителска рубрика в най-гледания сутрешен блок в ефира. От 4 юли „Чети етикета с Биляна Гавазова” ще информира зрителите за качеството на продуктите и услугите, които консумираме всекидневно. В рубриката всеки понеделник и петък експерти ще дават съвети по потребителски теми, които ще се допълват от изследвания, проведени в лабораторна среда.  

Освен че ще разкрива често използвани от производителите заблуди в ущърб на потребителя и ще дава полезни съвети, „Чети етикета с Биляна Гавазова” ще разследва потребителски проблеми и по сигнали на зрителите. Те могат да споделят личния си опит в пазаруването и ползването на стоки и услуги на Facebook страницата на „Тази сутрин”, както и в платформата „Аз, Репортерът”, която вече е достъпна и чрез новото мобилно приложение на bTV Новините.  

Тема на първото издание на рубриката е качеството на водата, която пием. 

„Като репортер съм се занимавала с редица потребителски проблеми, с колегите сме правили тестове и сме виждали какво ли не. В „Чети етикета…” ще бъдем различни, защото ще търсим не само злободневното, но и полезното. Ще правим експерименти и ще показваме любопитни неща. Ще даваме съвети за правата ни като потребители, както и за това как да бъдем по-здрави, красиви, финансово успешни. Ще разчитаме на нашите зрители за темите, които ги вълнуват. Те са нашите очи и уши, затова ще ги слушаме внимателно. А най-активните от тях ще могат да се включат в специални тестове и дегустации, които имаме идея да организираме”, каза водещата на рубриката Биляна Гавазова.  

„Чети етикета с Биляна Гавазова” е поредната стъпка, която екипът на „Тази сутрин” прави, за да бъде още по-близо до хората. Тя е естествено продължение на процеса на разчупване на обичайния формат на сутрешния блок и статичното поднасяне на актуалните теми, характерни за останалите национални телевизии. Включването на Биляна Гавазова и топ репортерите Мария Цънцарова и Стоян Георгиев до основния водещ Антон Хекимян затвърждава тенденцията в развитието на актуалните предавания на bTV към повече журналистически разследвания, преки включвания от горещите събития и динамично представяне на актуалните теми – за сметка на студийните разговори.  

Новата тематична рубрика е поредното нововъведение в стратегията за затвърждаване на лидерската позиция на „Тази сутрин” като предпочитан източник на информация сред сутрешните блокове в страната. В телевизионния ефир сутрешният блок по bTV остава категоричният избор на аудиторията, като по данни на GARB през месец юни най-голяма процентна разлика (163%) или 2,6 пъти между предаването на bTV и втория по гледаемост блок е традиционно при целевата група 18-34. При зрителите на възраст 18 – 49 разликата също е над 2 пъти.