Боби Лазаров: Не искам да се показвам, а да разказвам истории

Реклама

„Няма как репортерът на bTV Боби Лазаров да не ти е симпатичен, дори без да го познаваш”, твърдят от в-к „Всичко за семейството” и определят журналиста като „позитивен, усмихнат” и човек, който „се вживява в историите, които разказва”. Ето какво споделя пред седмичника Борислав Лазаров за срещите си с уникални хора, търсенето на странни неидентифицирани обекти и любовта си към кулинарията, киното, литературата и музиката. 

Репортерът на bTV Новините вярва, че професията му е по-интересна от самия него: „Личният ми живот е изцяло подчинен на нея, няма как. От 17-годишен работя в медии, затова вече съм претръпнал от липсата на достатъчно почивка. Иначе, може да се каже, че аз съм „нощна птица”. През нощта идват интересни идеи, работи се спокойно и няма какво да те разсейва от компютъра. Интересувам се от компютърна анимация и визуализация, затова обичам сам да правя визуалните ефекти и анимации за моите репортажи. Когато си открадна време за почивка, грабвам любимите книги на Гогол, Илф и Петров, Ярослав Хашек и Дъглас Адамс. Качествен хумор плюс студен мурсалски чай с мед е добра рецепта за почивка. Не пия никакъв алкохол, а иронията е, че често ми подаряват. От това най-радостни са приятелите ми, които се чувстват вкъщи като в бар с богато меню. Преди 3 години снимахме в Троян и там един човек ме спря: „Много харесвам репортажите ви, винаги сте усмихнат, искам да ви подаря нещо!” Мъжът донесе бутилка с троянска сливова, която е направена, когато се е родил - преди 50 години! Колегите ми обясниха, че това не е просто ракия, а еликсир и аз трябваше да я опитам. За мен беше една глътка - от благодарност и уважение към човека, останалото споделих с колегите си ценители.” 

Запазена територия за Боби Лазаров са темите от шоубизнеса, науката, технологиите и изкуствата. „Още с появата си bTV наложи новинарските емисии да завършват със забавни, любопитни и позитивни репортажи. След всички политически и криминални истории, които се случват непрекъснато, трябва да има и такива, които да те информират и забавляват, да докоснат с нещо позитивно сърцето ти. Въпреки това се е налагало да правя репортажи за катастрофи, трагедии, дори убийства, които за съжаление са част от ежедневието ни. Всеки трябва да върши работата си професионално и качествено, но предпочитам темите, които остават в ума на хората с добро”, категоричен е Борислав. 

На въпроса какво го зарежда с желание за повече работа, репортерът отговаря: „Зареждат ме хората, които снимаме! Търся тези, които правят нещо положително, различно, необикновено. Да се запознаваш всеки ден с нови и интересни хора е сред най-ценните неща за мен като репортер. Интервюирал съм изобретател, патентовал двигател, който работи със спирт и сено. Гайдар, който изпълнява на родопска каба гайда Smoke On The Water на Deep Purple. Фотографи, които направиха най-голямата панорамна снимка в света и кандидатстват за "Книгата на Гинес". Как да не си обичаш работата след всичко това?!” 

Въпреки че работи в телевизия, Боби Лазаров от малък не обича да се снима, независимо от молбите и заканите на родителите му. „Винаги се опитвам да съм извън кадъра, не защото не се харесвам или нещо подобно. Не става дума за суета. За мен са интересни хората, които снимаме, а не фигурата на репортера. Вместо да застана пред камерата, предпочитам да покажа интересните неща и хората около мен, те са главните герои. Това, че работя в телевизия, кара някои хора повече да ме оглеждат, наблюдават с любопитство, да ме заговарят ей така. Определено се притеснявам повече аз, отколкото хората, които са ме разпознали. Не знам защо очакват работещите в телевизия да са високомерни или звездеещи. Радвам се, че хората винаги остават приятно изненадани, след като си поговорим или се снимаме заедно. За мен това е истинската награда за добре свършена работа.”

За какво мечтае Боби Лазаров, има ли идеал за жена, кое е най-странното нещо, с което се е сблъсквал, и би ли приел, ако извънземни му предложат да тръгне с тях? Отговорите на тези и други въпроси може да намерите в новия брой на в-к „Всичко за семейството”.

ПОСЛЕДНИ

Реклама