.

bTV и УНИЦЕФ с престижна награда за „Най-сполучливо партньорство”

Те заслужиха отличието в класацията „Най-голям корпоративен дарител” 2016 с дългогодишната си съвместна работа

bTV и УНИЦЕФ в България бяха отличени в единадесетото издание на конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2016 на Български дарителски форум. Телевизията и Детският фонд на ООН в България получиха престижното отличие в категория „Най-сполучливо партньорство” за дългогодишната си съвместна работа и постигнатите резултати в името на правата на децата у нас. По време на официална церемония под патронажа на президента Росен Плевнелиев наградата приеха Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти” в bTV Media Group, и Жаклин Цочева, директор „Комуникации” в УНИЦЕФ България. bTV бе номинирана и от победителя в категория „Най-щедър дарител” – Райфайзенбанк, за партньорството по дарителската кампания „Избери, за да помогнеш”. 

„Ще си позволя да цитирам главния изпълнителен директор на bTV Media Group – Павел Станчев, който казва, че „телевизия се прави с любов”. Така се прави и добрата работа и това е формулата на успеха. Вярвам, че когато с любов си партнираме, с любов се грижим за децата си, с любов вървим по пътя си и търсим промяната, ще се радваме на заслужен успех”, каза Мария Лазарова и благодари за гласуваното доверие. 

„Тази награда е изключително признание за партньорството между УНИЦЕФ и bTV, което стартира преди повече от 10 години. Това партньорство се превърна за нас, а и за цялото общество в пример и във възможност за обединение не само на една организация и една медия, но и на държавна администрация, граждански организации, бизнес, публични личности и дарители – каза Жаклин Цочева и допълни – за мен е привилегия да споделя, че тази събота, в 20:00 ч. на живо, по bTV и радио N-Joy ще се излъчи телетонът „Заедно за всяко дете“. В него, заедно с повече от 100 публични личности, хора от граждански и държавни организации – своето място сред говорителите пред камера ще заемат и представители на бизнеса – партньори на УНИЦЕФ и bTV. За първи път те ще говорят със своето име и името на своята компания – една наистина добра новина, за която благодаря!” 

Благотворителният концерт-телетон в най-гледаното телевизионно време на 26 ноември е кулминацията на кампанията, която bTV и УНИЦЕФ реализират под надслов „Заедно за всяко дете“. Тя има за цел да покаже реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на дългогодишното партньорство, успяло да обедини хора, компании, граждански сектор, правителство, държавни институции и медии в подкрепа за достигане до още повече уязвими деца и семейства.

Хората, които по време на концерта-телетон, подкрепят правата на децата в България и станат месечни дарители на УНИЦЕФ, ще получат благодарствено обаждане от някоя от любимите си звезди или популярни лица от малкия екран. 

сътрудничество

Всеки, който иска да помогне на българските деца, може да го направи като изпрати sms с цифра 5 на 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.