bTV изправя петимата фаворити за президентския стол в оспорван телевизионен дебат

Претендентите за най-високия пост в държавата застават пред зрителите от 20:00 часа на 2 ноември

Реклама

В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки и да дава на зрителите силата да избират, bTV ще излъчи първия широк телевизионен дебат между петимата претенденти за президентския пост, които събират най-високо обществено доверие според социологическите проучвания. Интерактивният диспут, който ще засегне ключови теми, свързани с правомощията на държавния глава, както и конкретни казуси от практиката на президентската институция, може да бъде проследен на живо по bTV на 2 ноември, от 20.00 до 21.00 часа.

Пред микрофоните на водещите Антон Хекимян и Светослав Иванов кандидатите за президентския стол ще отговарят и на директни въпроси от публиката в студиото, както и на зрителски такива, които ще могат да бъдат задавани във Facebook страницата на bTV Новините.

В последната част от дебата кандидатите за президентския пост по bTV ще бъдат подложени на кръстосан огън, като ще си задават въпроси един на друг.

В рамките на дебата, зрителите на най-голямата телевизия в България ще имат възможност да следят в реално време и социологически данни, отразяващи промените в електоралните нагласи в резултат от представянето на кандидат-президентите.

Дебатът на 2 ноември ще бъде кулминацията на един месец на срещи на зрителите с кандидатите за президентския пост и техните платформи в актуалните и публицистични предавания в ефира на bTV.

Сутрешният блок на телевизията „Тази сутрин” ще посрещне кандидатите за президент и лидерите на политическите партии, като ще провокира дискусия между кандидатите, които не попадат сред петте фаворити за най-високия пост в държавата според социологическите прогнози.

В „Лице в лице” Цветанка Ризова ще дискутира най-горещите теми самостоятелно с лидерите на партиите и кандидатите за президент. Зрителите на предаването ще станат свидетели и на дебат между кандидатите за вицепрезидент, както и на дебати по двойки между кандидатите за държавен глава.

Претендентите за президент и вицепрезидент ще седнат и на горещия стол срещу Жени Марчева в „Тази събота” и „Тази неделя”. На водещата ще гостуват специално и част от кандидатите за президентския стол с техните половинки.

Всяка неделя до президентските избори на 6 ноември Светослав Иванов също ще среща зрителите на „120 минути” с кандидат-президентите и лидерите на партиите, които застават зад тях в битката за доверието на гражданите.

ПОСЛЕДНИ

Реклама