bTV Media Group придоби правата за продажба на рекламното време на Cartoon Network

С новопридобитите права броят на продаваните от bTV Media Group телевизионни канали достига осем

Реклама

bTV Media Group отговаря за продажбите на рекламното време на Cartoon Network за България. От януари 2015 г. в портфолиото на медийната група влиза каналът с детско съдържание Cartoon Network. С новопридобитите права броят на продаваните от bTV Media Group телевизионни канали достига осем. По този начин най-голямата телевизионна група в България предлага за продажба най-гледаните тематични телевизионни области.

"Щастливи сме, че можем да представим на българския пазар Cartoon Network - още един член от семейството на Time Warner, нашият най-голям акционер. Досега каналът беше представян у нас от MTG, но сe радваме, че Cartoon Network избра партньорство с най-голямата медийна група в България. Освен признание за bTV Media Group, това партньорство разширява тематичния обхват на медийната група, като навлиза в сегмента на детската аудитория, където не сме присъствали досега", коментира Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

"Много сме щастливи да работим с bTV Media Group, член на CME Group в България. Уверени сме, че с ефективната търговска политика на медийната група я превръща в идеалния партньор за успеха на Cartoon Network в България", заяви Ханс Хейелман, Старши вицепрезидент и управляващ директор на Turner Broadcasting за Германия, Австрия, Швейцария, Бенелюкс MD, Бенелюкс, ЦИЕ § Русия, TBS Германия.

През декември 2014 г. Cartoon Network България достига месечна публика от 305 467 души и дял от 7,3% сред зрителите на възраст между 4 и 15 години, според данните на ГАРБ. Cartoon Network е водеща детска телевизионна мрежа, която излъчва популярни комедийни и приключенски анимационни филми. Едни от най-предпочитаните от зрители заглавия са: The amazing world of Gumball, Ben 10: Omniverse, Adventure Time и Regular Show. Освен телевизионен канал, Cartoon Network е достъпен за феновете и през уебсайта с игри, VOD и мобилно приложение.

Каналът стартира като общоевропейски през 1993г., а днес се излъчва в цяла Европа, Близкия изток и Африка, достъпен е на 21 езика и достига до 128 милиона домакинства. Cartoon Network се управлява от Turner Broadcasting, компания на Time Warner.

ПОСЛЕДНИ

Реклама