.

bTV Media Group ще покаже ексклузивни интервюта с гостите на първия Aniventure Comic Con

bTV Action e официален партньор на единственото по рода си събитие

bTV Media Group ще покаже ексклузивни интервюта с гостите на първия Aniventure Comic Con, който ще се състои на 9 и 10 септември в Интер експо център, София.

Сред гостите на единственото по рода си събитие са световноизвестни комикс звезди, актьори от сериалите „Игра на тронове“ и „Дневниците на вампира“, Cosplay шампиони и още много други представители на комикс и аниме културата.  

Зрителите на bTV Media Group ще имат шанса първи да се срещнат с Кийша Касъл Хюз, Том Влашиха, Майкъл Маларки и още от най-интересните гости на фестивала. На място, изненади за посетителите на Aniventure Comic Con е подготвил и официалният партньор bTV Action.  

Aniventure Comic Con – историята

Преди да се превърне в едно от най-големите събития в съвременната поп култура, събиращо под един покрив стотици хиляди фенове на комиксите, киното, игрите, телевизията и научната фантастика, Comic-Con в Сан Диего събира едва 300 души на първото си издание през 1970 г.

Днес Sand Diego Comic-Con (SDCC) събира по над 130 хиляди фенове годишно, като 2016 г. постави нов рекорд с над 167 хиляди посетители. Филмовите студия използват конвенцията, за да направят премиери на най-новите си трейлъри, тийзъри и арт за филми като Batman vs Superman, Spiderman, The Avengers и Star Trek, а любимите герои от най-гледаните ТВ сериали се срещат на живо с феновете си, за да отговорят на въпросите им от първо лице.

Тази година софийският фестивал Aniventure се обединява с Comic Con в Aniventure Comic Con и събира под един покрив лекции и панели с чуждестранни гост звезди. На рекордната площ от 2500 кв. м ще бъде разположена гейминг зона с голяма сцена, на която сили ще премерят едни от най-добрите геймъри в Източна Европа.