Цветя в калта тази неделя в bTV Репортерите

Теодора Трифонова разказва историите на наши сънародници за цената на гурбета в Англия

Реклама

Режим на тока, липса на топла вода и 1000 навеждания на ден са само част от нечовешките условия на живот и работа, за които разказва тази неделя Теодора Трифонова в bTV Репортерите  заедно с оператора Евгени Генов. Пред камерата на bTV застават българи, заминали в Англия в търсене на по-добър живот.

Топ репортерът на bTV буквално нагазва в калта, за да доближи зрителите до условията, в които се трудят нашите сънародници на Острова. Робски труд ли е нормативът от десет щайги нарциси на ден и струва ли си жертвата – на тези въпроси дава отговор филмът „Цветя в калта“, в неделя вечер,  веднага след централната емисия на bTV Новините.

Освен тежките условия на труд, гурбетът на българите в Корнуол и Бостън ги принуждава да спят в каравани и бунгала, където режимът на тока и липсата на топла вода са ежедневие.

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. стана част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите и репортажите, излъчени в bTV Репортерите, всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е репортерът и водещ на bTV Новините Гена Трайкова.

ПОСЛЕДНИ

Реклама