„Да изчистим България заедно” призоваха Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова в Деня на Земята

Реклама

Като едни от активните доброволци и посланици на кампанията „Да изчистим България заедно”, водещите на сутрешния уикенд блок по bTV Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова призоваха зрителите на „Преди обед” и тази година да се включат в голямото чистене.

По повод Международния ден на Земята - 22 април, трите водещи напомниха на Деси Стоянова, Сашо Кадиев и всички, които искат да запретнат ръкави и да изчистят България, че през 2016 г. националната инициатива на bTV ще се проведе на 4 юни. Идеята на партньорите по проекта в лицето на bTV Media Group, Министерство на околната среда и водите, неправителствени организации и институции е българите да посрещнат Световния ден на околната среда 5 юни на чисто.

В рамките на гостуването Жени Марчева уточни, че тази година кампанията е с фокус върху защитените територии, които са ценни за всички българи, но акцията по почистването за поредна година ще обхване територията на цялата страна.

„Идеята на тази кампания е да накараме себе си, семействата, близките и приятелите си и цяла България да се замислят над това, че има смисъл да не цапаш. Има смисъл да проявиш отношение към нещата извън теб, към хората извън теб”, каза Мариана Векилска. Според нея „Да изчистим България заедно” е „единствената кампания, след кампанията в името на медиците в Либия, която обедини и продължава да обединява България.” 

Споделяйки лични истории, водещите на „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV призоваха повече родители да участват с децата си в акцията и да не спират да дават личен пример в името на каузата за чиста околна среда. „Няма как децата ни да искат да им е чисто, ако ние не им показваме чрез личния ни пример”, завърши Диана Любенова.