Диана Любенова с хиляди лица

Реклама

„Има хора, чието присъствие и обаяние няма как да пропуснеш. Влизането им в стаята се усеща като първите есенни повеи след горещо лято, а цялата им същност те привлича толкова силно, че трудно можеш да отместиш поглед. Диана Любенова е една от тези личности”, категорични са от екипа на сп. MODA.

Ето какво разкрива магнетичната водеща и актриса на страниците на септемврийския брой на списанието за времето, в което я виждаме на екран в „Тази събота и неделя”, за любимите роли, специалните моменти със семейството и разбира се… модата.

В портфолиото ти присъстват начинанията актриса и тв водеща. В кое превъплъщение откриваш повече от себе си?

Винаги съм искала да бъда актриса. Сцената е храм, дом, нещо свещено. Изпитвам респект към сцената и винаги ще се чувствам недостатъчно достойна за нея. Обичам и продължавам да играя в театъра, но някак си във времето телевизията и киното бяха по-ласкави и гостоприемни към мен. Определено се чувствам в свои води в „Тази събота и неделя”. Екипът ни в bTV е страхотен и може би заради това усещаме предаването като глътка свеж въздух. Надявам се, че и зрителите го чувстват така. Ако трябва да избирам обаче - изборът е невъзможен! Имам още какво да давам и какво да получа и от двете.

Снимка: сп. MODA


Завършила си актьорско майсторство. Кой е най-важният урок, на който те е научила сцената?

На най-важния урок ме е научила моята преподавателка по актьорско майсторство проф. Надежда Сейкова - работата на актьора започва тогава, когато той е научил текста си. Простичко правило,  но много важно - така че винаги съм с научен текст. Другото важно нещо е да си добър партньор. Работата в театъра, а и в телевизията е екипна и ти зависиш от твоите партньори, както и те от теб - важно е да си помагате.

Дъщеря ти София също ли е толкова артистична?

Да, София е много артистична. Усмихвам се широко, когато говоря за нея. Необикновено, умно, любопитно, палаво същество със страхотно чувство за хумор. Постоянно ни разсмива, прави си шеги с нас. Весело дете е моята София.

Остава ли ти достатъчно време за семейството и какво най-много обичате да правите заедно?

Работим много и затова истинското време, което прекарваме заедно, е през ваканциите. А всъщност обичаме да правим това, което обича София - да пътуваме, да плуваме, да ядем сладолед, да играем на криеница, да четем книги, да танцуваме. Обикновени и прости неща.

Как се промени стила ти през последните 20 години?

Драстично (смее се). Гледам снимки от началото на връзката си с Лес и някои мои модни решения са направо шокиращи и смехотворни. От миналото харесвам това, че съм се обличала доста цветно, защото монохромните десени навлязоха сериозно в гардероба ми през последните 4-5 години. Сега отново си възвърнах вкуса към цветовете и работя в тази посока. Оставам вярна на италианските дизайнери, но не на тези от миналото. Сега харесвам изчистени, но нестандартни форми за вечер, а за ежедневието все по често залагам на удобството. С времето бижутата ми станаха по-големи, по-причудливи и все по-"грозни", но аз ги обожавам.

Кой момент на червения килим няма да забрави Диана Любенова, припознава ли се в ролите, които е играла , как си представя перфектния ден, има ли време за пътешествия и влияе ли си от модните тенденции? Отговорите на тези и други въпроси, както и списъка на Диана за есента, може да намерите в новия брой на сп. MODA.

ПОСЛЕДНИ

Реклама