.

Изборите на 360 градуса продължават в ефира на bTV

Гражданите могат да участват активно в мащабната програма на медията със сигнали в платформата „Аз, Репортерът” и коментари във фейсбук страницата на bTV Новините

В изборната неделя на 13 ноември bTV отново ще реализира мащабна  журналистическа концепция. В основата й са включвания на живо от десетки точки в България и света, силни разследвания, иновативни виртуални технологии и вълнуващи срещи с интересни гости.

Репортерите на bTV Новините ще предават в реално време от най-горещите точки в страната, както и от Франция, Германия, Англия, Съединените щати и Турция. Зрителите ще могат да следят всичко важно и актуално от изборния ден в ефира на bTV още от 08:00 ч. сутринта – със специалното издание на предаването „Тази неделя” и емисии новини на всеки кръгъл час с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев. В деня на вота обедната емисия на bTV Новините ще бъде с продължителност един час.

Разследващите репортери на най-голямата телевизия в България продължават да са по следите на сигнали за нередности. Техните разследвания от първия тур на президентските  избори за опитите за контролиране на вота в Джебел, търговците на гласове от Кула и други, доведоха до арести и за пореден път дадоха на гражданите силата да бъдат информирани за случващото се зад изборните урни.

Силна публицистика и ексклузивни гости ще предложи на зрителите и предаването „120 минути” с водещ Светослав Иванов, а специалното изборно студио „Петият президент” ще започне в 19:30 ч. начело с Антон Хекимян. Сред събеседниците на двамата водещи ще бъдат доказани анализатори, топ политици, загубили в първия тур кандидати и любими лица от ефира на bTV.

Точно в 20:00 часа Лиляна Боянова ще представи първите резултати от гласуването по данни на независимата социологическа агенция „Маркет Линкс”, които ще оживеят във виртуалното студио чрез последно поколение триизмерни визуализации. Изборният маратон ще продължи с първите коментари на победители и победени и анализи на вота на избирателите.

Освен да проследяват първи и в детайли палитрата от събития при избора на новия държавен глава по bTV и bTV Радио, през целия ден гражданите ще имат възможността да бъдат основни участници в програмата на медията, като подават сигнали в платформата „Аз, Репортерът”. Те ще могат да следят новините в развитие на сайта и мобилното приложение на bTV Новините и да коментират всичко, свързано с балотажа във фейсбук страницата на новините с най-висока степен на доверие у нас.