Jazz FM празнува 13-годинишнина с концерт на живо в студиото и специална програма

Вижте акцентите в празничната програма на радиото

Реклама

Jazz FM празнува 13-ия си рожден ден на на 17 септември с любимата джаз, блус, соул и фънк музика и с акцент върху Деня на София – градът, в който от 2001г. насам радиото излъчва ефирно на 104 MHz.

За да направят слушателите част от един различен концерт – на живо в студиото на Jazz FM, специални гости на Светослав Николов в предаването „Джаз ден“ ще бъдат музикантите Михаил Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон), Шибил Бенев (китара) и Милица Гладнишка (вокал). Те ще поздравят с музика Jazz FM и неговите слушатели в 10:30 ч., ще разкажат за бъдещите си проекти и ще обобщят изминалия сезон.

В 9:30ч., за това какво е да пееш джаз и да работиш с джаз музика ще разкаже водещата в радиото Мирослава Кацарова. Всяка седмица в ефира на Jazz FM тя представя предаванията за латино музика Desafinado и за вокален джаз Singin’ & Swingin’. Първи гост в „Джаз ден“ ще бъде председателят на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет - Малина Едрева. В разговора с нея за това как заедно създаваме един по-красив и щастлив град водещият Светослав Николов ще обедини двата празника – Деня на София и рождения ден на Jazz FM.

Добре ли е да бъдеш джаз музикант във времената, в които живеем? Какво може да се направи, за да привлечем повече почитатели към магията на джаза? Как джаз музикантите да комуникират по-лесно със своята публика? В „Следобедни импровизации“ от 14 ч. Таня Иванова разказва какво мисли по тези въпроси един от най-ерудираните джаз музиканти в света – саксофонистът Джошуа Редман.

Мирослава Кацарова ще се спре в Singin’ & Swingin’ от 21:00ч. на класиците на джаз музиката и младите продължители на това изкуство днес.

В празничното издание на All-Time Jazz Masters от 22:00ч. Емил Войников ще ни предложи фрагменти от статията си „Гласът на Америка“, посветена на легендарния радиоводещ и ценител на джаза Уилъс Коновър, и ще ни разкаже хумористични истории.

Програмата на Jazz FM през целия ден ще е наситена с любимите ни великолепни песни от джаз, соул, блус и фънк музиката, чието изящество създава сплотената и предана аудитория на радиото. В ефир ще се разкрият и емоциите, които свързват слушателите с Jazz FM, така както те ги споделят на електронен адрес [email protected]във Facebook и Twitter профилите на радиото. Слушателите ще научат и пълни подробности за празничните и културните събития за Деня на София. В 10ч. екипът на Jazz FM, заедно с колегите от другите радиостанции от bTV Radio Group – bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, Melody и Classic FM, както и с гостите на празника, ще разрежат специално изработената за празника торта и ще пожелаят на радиото успешна и добра 14-та година!

Jazz FM излъчва ефирно на 104 MHz в София, онлайн на jazzfm.bg, както и в мрежите на кабелни оператори.

ПОСЛЕДНИ

Реклама