Канна Рачева отличена с престижната награда „Икономика на светло“

Репортерът на bTV Новините заслужи приза за разследването си в bTV Репортерите „Гор(с)ка реалност” и за резултатите от 12-годишни журналистически усилия за разкриване на сивите практики в дърводобива

Реклама

Канна Рачева получи годишната награда „Икономика на светло” за 2015 г. на Асоциацията на индустриалния капитал в България в категория журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост спрямо сивата икономика. Топ репортерът на bTV заслужи отличието с журналистическото си разследване за незаконната сеч „Гор(с)ка реалност“, излъчено в bTV Репортерите, както и заради резултатите от 12-годишен авторски журналистически интерес към разкриване на сивите практики в дърводобива.

„Благодаря за това признание! Радва ме фактът, че репортерските ни предавания имат смисъл за обществото и хората ги следят. За съжаление през изминалите 12 години сивият бизнес с незаконната сеч у нас не се е променил много, но нетърпимостта расте, а това е важно, за да има реална промяна”, каза Канна Рачева.

Наградите „Икономика на светло“ са първото по рода си признание за постиженията в борбата с неформалната икономика в България. Призьорите в категориите са избрани от експертно жури, в което участват над 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката и медиите.