Лица на bTV във форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“

Бъдещето пред образованието и образование за бъдещето – фокус събитието, който JA България организира

Реклама

На 29 ноември 2017 г. JA България ще отпразнува своята 20-годишнина със специален форум, на тема „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“. Събитието ще се проведе от 15 до 18.30 ч. в креативната обстановка на Ню Бояна Филм Студиос.

В началото на форума JA ще обяви създаването на български Център за развитие на предприемачески компетентности и образование, част от European Entrepreneurship Education Hub (EE-HUB) – постоянен консултативен орган към институциите на Европейския съюз и съвместна инициатива на JA Европа и Citi за формиране на политики. Целта на EE-HUB в България е разработването и прилагането на национални политики в контекста на препоръките на Европейския съюз, включително и разработването на дългосрочна национална стратегия за развитие на предприемаческите компетентности и образование, като ключов фактор за успешното икономическо развитие на страната и просперитета на българското общество.

Специалният форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“ има за цел да събере различни гледни точки, търсещи отговор на въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“, „В какъв свят искаме да живеем?“, „Какво образование е необходимо на следващите поколения, за да решават предизвикателствата и да живеят щастлив живот?“ 

Форумът се провежда под патронажа на министъра на българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова, а вицепремиерът Томислав Дончев ще открие събитието със специално обръщение. Модератори ще бъдат журналистът и Директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group Новините Венелин Петков, изпълнителният директор на JA Милена Стойчева и предприемачът Елвин Гури. Антон Хекимян и Мария Савкова ще бъдат водещи на галата след форума. Вижте програмата и участниците в сесиите ТУК

Форумът е подарък от JA България към обществото ни, затова входът е свободен, но е необходимо да дойдете с желание и готовност да работите за един по-добър свят – този, в който всички ние живеем и създаваме заедно и за следващото поколение. Посланието на JA с това събитие е и желанието на организацията за следващите 20 години –  у нас да има все повече предприемчиви хора, за да бъдем една щастлива нация.