Над 1 млн. и 300 хил. зрители проследиха избора на представител на България на "Детска Евровизия" 2015

Реклама

Над 1 млн. зрители проследиха последното издание на Националната селекция "Детска Евровизия" по bTV. Вълнуващият финал предизвика още по-голям интерес и привлече близо 1 млн. 300 хил. зрители в края на предаването, сочат данните на ГАРБ. 

Съвместният вот на журито на конкурса и зрителите определи 12-годишната Габриела Йорданова за таланта, който ще представи България на международния конкурс "Детска Евровизия" на 21 ноември. Подгласници на Габриела са връстникът й Иван Стоянов от Бургас и 15-годишният Радко Петков от Троян.

Финалът на Националната селекция "Детска Евровизия" повтърди лидерството на bTV в телевизионния праймтайм. Изборът на талант, който да представи страната ни на международната сцена е предпочетен от 130% по-голяма аудитория в сравнение с втората по гледаемост Нова тв.

Интересът към избора на млад талант се отрази и в посещенията на сайта на конкурса junioreurovision.bg, който привлече вниманието на допълнителни 110 хил. зрители онлайн по време на зрелищния финал.

Снимка: bTV

Тринадесетото издание на „Детска Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детска Евровизия” е #discover (#откривай).

ПОСЛЕДНИ

Реклама