Над 600 места с организирани акции в рамките на „Да изчистим България заедно”

Стотици хиляди доброволци се очакват в първото есенно издание на кампанията

Реклама

Ясни са местата, на които ще чистим в рамките на седмото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” на 16 септември. Всички 28 областни администрации и 265 общини се включват в кампанията, за да осигурят гладкото протичане на най-мащабната доброволческа инициатива у нас.

Над 600 места са посочени от регионалните инспекторати по опазване на околната среда и водите, горските дружества и общините. Списъкът продължава да расте. Паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници  са най-нуждаещите се от почистване обекти.

„Натовареният туристически сезон и небрежното отношение на туристите към околната среда могат да нанесат сериозна вреда на природата, която толкова много обичаме, ако останат затрупани под снега. Именно затова тази година денят на голямото почистване е през септември,” коментира Мария Лазарова, мениджър на кампанията.

Стотици хиляди доброволци се очаква да се включат в първото есенно издание на „Да изчистим България заедно”. Всеки желаещ да се включи, може да провери най-удобното и близко място на сайта daizchistim.bg.

Над 1 350 500 доброволци от цялата страна, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили България от началото на кампанията досега. Всяка година участниците в „Да изчистим България заедно" са сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света. В рамките „Да изчистим България заедно" от 2012 година насам са събрани 82 000 тона отпадъци и са премахнати над 7 300 сметища от лицето на България.

Повече за кампанията: http://daizchistim.bg/za-kampaniqta/