"Нощ на театрите" стартира благотворителния проект "Театър на добро-детелта"

"Мечтата на Наташа" е първото представление, подкрепящо каузата

Реклама

Пиесата "Мечтата на Наташа" на руската авторка Ярослава Пулинович ще постави началото на благотворителния проект "Театър на добро-детелта", който е част от културната платформа НОЩ НА ТЕАТРИТЕ – Европейска нощ на театъра.

Премиерата на "Мечтата на Наташа" ще се случи по време на второто издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ на 15 ноември, в 16:30ч. и 19:30ч. на Сцена Четвърти етаж в Народен театър "Иван Вазов", а приходите от билети ще бъдат дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България.

В представлението, издържано в стилистиката на документалния театър, участват Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов.

Кратко и лаконично младият режисьор Ованес Торосян описва пиесата за трите Наташи с интригуващи съдби така: "Разпръсквайки звезди, безкрайността създава огнена пропаст. Тъгува Бог, ликува Вечността, разлиствайки дните на календара." А мотивите му да се включи в проекта "Театър на добро-детелта" и второто издание на европейската инициатива НОЩ НА ТЕАТРИТЕ са "желанието да покажем, че театърът, дори и в тези неузнаваеми времена, е в състояние да прави добро, да предизвиква раз-мисъл и да търси смислите на нашето съществуване."

МЕЧТАТА НА НАТАША
от Ярослава Пулинович
Превод: Азаля Саркисян
Режисьор: Ованес Торосян
Участват: Милена Ерменкова
София Рухова
Ася Димитрова
Александър Томов

Втората Нощ на театрите в България се реализира с медийната подкрепа на bTV!

ПОСЛЕДНИ

Реклама