Петър Нанев с награда от Съюза на юристите в България

Съдии, адвокати и прокурори обявиха разследването на репортера на bTV "Необяснимо бездействие" за най-добрия материал, излъчен в електронна медия

Реклама

В деня на Конституцията, 16 април, Петър Нанев получи награда от Съюза на юристите. Съдии, адвокати и прокурори обявиха разследването на репортера на bTV "Необяснимо бездействие" за най-добрия материал, излъчен в електронна медия.

Петър Нанев получи наградата в присъствието на десетки юристи, сред които Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и Министърът на правосъдието Христо Иванов. Те са единодушни, че разследването в bTV Репортерите, разкрило злопутреби за милиони във Военномедицинска академия, е пример за точно и обективно отразяване на проблемен казус, който засяга съдебната система.

"Преди всичко искам да благодаря на bTV и в частност на Венелин Петков и Гена Трайкова, че ми дадоха пълна свобода да направя този репортаж, а най-голямата награда е общественият отзвук. Нашата роля е точно такава - да покажем на хората по възможно най-разбираемия и смилаем начин какво точно се случва в държавата", коментира Петър Нанев.

ПОСЛЕДНИ

Реклама