Петя Дикова: за професионалните мечти на едно COOL…T момиче

Реклама

Петя Дикова е част от екипа на bTV Новините, автор и водещ е на предаването COOL…T, интервюира големи звезди и е завършила журналистика, театър и превод в Лондон. Все неща, които според екипа на сп. “Cosmopolitan” предизвикват благородна завист. Ето какво разкрива чаровната водеща на страниците на августовския брой на списанието за часовете труд, които стоят зад онези 60 минути, в които я виждаме на екран в COOL…T, и за подготовката й за плажните дни през лятото. 

Срещате ме в ключов момент от работата ми като журналист. Имах две ярки професионални мечти - локална и световна. Много исках да снимаме как г-жа Леда Милева и г-н Петко Бочаров, Бог да ги прости и двамата, се връщат в училището си - Американския колеж в София, което е и моето училище. И се случи! Горда съм, че те се съгласиха. Това е най-ценното интервю в живота ми. Другата ми мечта беше QUEEN. Разговорът с Брайън Мей, Роджър Тейлър и Адам Ламбърт в Лондон пък се оказа най-емоционалното интервю за мен. Е, към Шер и Опра Уинфри също винаги съм имала особено любопитство...”, споделя с усмивка Петя.  

Водещата е категорична, че никога не би взела автограф от известните личности, които интервюира. За мен това е най-свръх непрофесионалното нещо, което можеш да направиш при срещата с дадена звезда. Аз отивам на интервюто и го провеждам като равен с равен - звезда - журналист и не допускам фенското в мен да ме постави в позицията на страна, която иска нещо извън работата. Мога да се поклоня пред таланта, но не и да допусна да помоля за каквото и да е, било то автограф или селфи. Нямам снимки с хората, които интервюирам, но помня всяка среща с тях. Спомням си например как попитах Том Джоунс защо е спрял да си боядисва косата - имаше някои укорителни погледи и вдигнати вежди, но той се зарадва. Дори на следващия ден по време на концерта си спомни за репортерката и цитира друг въпрос, който му бях задала - "Защо се върна у нас?". Този спомен ми е пo-ценен от всякакви автографи и снимки.”  

Специално за зрителите на bTV Петя Дикова и продуцентът на COOL…T Емил Дилчев влизат в интимния свят на звездите. Подготовката за всяко предаване и среща отнема различно време при всеки от тях: „5 дни и минимум 40 часа, а понякога 7 дни и 50 часа - като добавим времето, което гостите ни отделят, някои от тях пътуват от други градове за интервютата... трудно е да се каже. Това не е маратонско бягане, че да го измериш. COOL...Т си е COOL…T”, заключава с присъщото й чувство за хумор Петя.

Има ли ден, в който водещата не е гледала телевизия, излиза ли с колегите си след снимки, коя книга ще вземе за плажа и кой е следващият концерт, на който можете да я срещнете? Вижте цялото интервю в новия брой на сп. “Cosmpolitan”.

ПОСЛЕДНИ

Реклама