Предстоят годишните награди "Дизайнер на годината"

Организаторите на конкурса ще отличат изявени български компании и имена в сферата на дизайна и ще поощрят млади таланти в различни категории

Реклама

Тази вечер на официална церемония ще се състои годишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“, в който ще бъдат отличени някои от най-добрите проекти в сферата на продуктите, модата и архитектурата.

Организаторите на събитието ”Асоциация на модните агенции в България” и „Милениум Арт Ивентс“ са си поставили за цел да представят и наградят изявени български фирми и имена в сферата на дизайна, както и да открият и поощрят млади таланти, които ще получат не само награди, но и възможността да участват в международни събития. Те ще бъдат избрани в различни категории от компетентно жури, съставено от преподаватели, журналисти, дизайнери, представители на бизнеса и др.

Първото издание на „Дизайнер на годината“ е организирано през 1996 г., в сферата на модата. През годините са отличени редица изявени дизайнери като Фани Пападополу, Албена Александрова, Мариета Славчева и много други. През годините са включени още две категории - „Интериорен дизайн“ и „Графичен - WEB дизайн“, които представят успешни визуални идеи и реализации.

Сред първите отличени фирми и имена с тази награда са арх. Калин Диков, арх. Васил Маркелов, арх. Юри Ангелов, „Камелия Дизайн“, в. „Нощен Труд“, „Санома Груп“ и др. В тазгодишното издание ще бъде добавена и още една категория - „Продуктов дизайн“.

Водещи на събитието са Боряна Баташова и Леда Виденова.

В отделните категории ще се представят едни от най-изявените фирми и дизайнери. В категория „Мода“ ще бъдат показани тоалети на водещи дизайнери, а на подиума ще дефилират популярни модели и носителки на титлата „Мис България“.

Изненадата на вечерта ще е участието на популярни топ модели от 90-те. Сред тях са Елена Ангелова - Мис България 99, Мария Кавлакова, Стела Огнянова - Мис България 94, Мария Георгиева, Огняна Режмунд, Цветелина Бранкова и Мария Райчева.

Победителите ще получат почетен плакет „Дизайнер на годината“, както и предметни награди.

 

Събитието се провежда с медийната подкрепа на bTV Media Group.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама