Репортерът Денислав Борисов става водещ на bTV Новините

С Кристина Баксанова ще се редуват на седмичен принцип

Реклама

Журналистът на bTV Денислав Борисов, известен с голямото разнообразие от теми, които представя в новинарските емисии и bTV Репортерите, поема още едно предизвикателство. От понеделник - 9 февруари, той ще води новините на най-гледания сутрешен блок в ефира - "Тази сутрин", в делничните дни. С Кристина Баксанова, утвърденото лице на емисиите, ще се редуват на седмичен принцип.



"Денислав е много талантлив репортер – един от младите и динамични хора, които винаги са били запазена марка на екипа ни. Въпреки младостта си, той има собствен стил, а журналистическата му работа вече е позната на зрителите от bTV Новините и bTV Репортерите. Безспорните му репортерски качества, широкият диапазон от теми, които покрива и предишният му опит като водещ, го правят най-подходящият избор за лице на сутрешните новини", коментира Венелин Петков, директор "Новини и актуални предавания" в bTV Media Group.

Тази промяна в сутрешния ефир на bTV ще донесе още една полза на зрителите. Ротационният принцип на водене на новините сутрин ще позволи както на Денислав Борисов, така и на Кристина Баксанова - един от най-добрите и утвърдени репортери на bTV, да отделят повече време за собствени журналистически разследвания и документални филми.

Денислав Борисов е част от екипа на bTV от 2010 година, а преди това е натрупал разнообразен новинарски опит в две телевизии. Бил е репортер, водещ на предаване, редактор, водещ на новини, на делничен и на съботно-неделен сутрешен блок. През последната година той се открои с филмите си в bTV Репортерите "В какво се превръща културата", "Двойници", "Истински приказки", както и с многобройните преки включвания в новинарските емисии от горещи събития в страната.