Репортерът на bTV Кристина Газиева с отличие за принос към информираността за хепатит С

Журналистката получи признанието на пациентските организации „Хепасист“ и„ХепАктив“

Реклама

Репортерът на bTV Кристина Газиева е отличена от пациентските организации „Хепасист“ и„ХепАктив“ за своя принос като журналист към повишаване на информираността за опасността от хепатит С на третата национална конференция „Софийски хепатологични дни“ днес в столицата.

Тази година основната цел на журналистическия конкурс „Скрининг за свят без хепатит C“ е да спомогне за отразяване на най-съществения понастоящем проблем, свързан с хепатит C в България – липсата на скрининг.

 

"Смятам, че не сме останали безучастни към проблемите, с които се сблъскват и пациенти, и специалисти в борбата срещу вируса и ще продължим в този дух. За мен истински успех е, ако чрез тези репортажи сме мотивирали дори един човек да отиде и да се изследва. Сърдечно балгодаря за това признание," каза Кристина Газиева по време на церемонията по връчването на наградите.

Кристина Газиева е част от редакцията с най-голямо доверие в България от 2012, когато започва кариерата ѝ в телевизията като отразява основно здравни, образователни и социални теми за зрителите на „Тази сутрин“, „Тази събота и неделя“ и bTV Новините. Завършила е магистратура по "Журналистика, продуцентство и финанси" във ВУЗФ, а преди това "Комуникационни науки" в университета "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен, Германия.

ПОСЛЕДНИ

Реклама