Росен Цветков с поредна награда за разследваща журналистика

Фондация „Радостина Константинова“ отличи журналиста за филма „Тайни зад решетките“, излъчен в bTV Репортерите

Реклама

Репортерът на bTV Росен Цветков бе награден за работата си като журналист от фондация „Радостина Константинова, която за поредна година раздаде награди за разследваща журналистика. Повод за високото отличие на журналиста e филмът „Тайни зад решетките“, който в края на миналата година разкри как се търгува със свобода в затвора и може ли да се излезе предсрочно на срещу заплащане. Разследване на репортера на bTV Росен Цветков показа как се случва търговията и кой стои зад нея в рубриката bTV Репортерите.

Росен Цветков е част от екипа на bTV Новините от 2014. с ентусиазъм за нови разкрития с неговото любимо оръжие – скритата камера. Росен гледа на работата си като на „кауза със смисъл” и е убеден, че най-голямата сила на журналиста е да стига до истината и да я показва. Без „украса” и без спестяване на детайли, защото само тогава „четвъртата власт” може да променя или поне да разтърсва обществото, да го кара да се замисли.

За работата си Росен Цветков е носител на множество международни и национални отличия. През 2013 г. Асоциацията на европейските телевизии СИРКОМ му връчва приза за „Изгряваща звезда” в голяма международна конкуренция. Няколко месеца по-късно става носител и на  наградата за млад разследващ журналист в Югоизточна Европа. През пролетта на 2016 г. разследването му „Канали”, излъчено в „bTV Репортерите”, печели приз от един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва, в конкуренция с близо 500 предавания от 53 страни. Много скъпа за журналиста е и голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората” .