"Широко отворено студио" – с Мария Цънцарова и Стоян Георгиев

Топ репортерите на bTV Новините и "Тази сутрин" в интервю за "Мениджър Нюз"

Реклама

Топ репортерите на bTV Новините Мария Цънцарова и Стоян Георгиев застанаха до основния водещ Антон Хекимян в предаването "Тази сутрин" и разчупиха обичайния формат за сутрешен блок. Двамата се включват със самостоятелни теми, репортажи и събеседници в рамките на предаването. Тази промяна затвърждава тенденцията в развитието на актуалните предавания на bTV към повече журналистически разследвания, преки включвания от горещите събития и динамично представяне на актуалните теми – за сметка на студийните разговори. Ето какво споделиха за "Мениджър" Мария и Стоян по време на междучасието си:

Кога разбрахте, че искате да сте репортери?

Мария: Когато бях в четвърти клас. Записах се в клуб "Млад журналист". И под грижите на една прекрасна учителка - Ваня Юнакова, аз и други деца издавахме вестници, бяхме радиоводещи в радиоточката в Карлово, имах и рубрика за животните в детско ТВ предаване в кабелната телевизия. Играта на журналистика ми показа, че всъщност журналистиката е моята игра.
Стоян: Преди 12 години започнах работа във в. "168 часа". Идеята беше да е временно, докато завърша, а след това бях решил да замина за САЩ. Търсеха хора, които да следят политици и други важни личности и да ги снимат "в крачка" – изневери, корупция, изобщо неофициалния живот на "важните" хора. Търсеха папараци. С това се занимавах 4-5 години. Беше забавно, защото с редакторите и колегите ми станахме приятели. Не се приемахме твърде сериозно, работехме за удоволствие. Имах късмета да попадна на хора, които ме научиха, че работата на журналиста е да създава новини, а не да ги следва. Постепенно започнах да пиша статии, да се занимавам с разследвания. Разбрах, че това ми харесва и че мога да го правя добре. Вероятно не бих станал журналист, ако не бяха Николай Пенчев и Иван Захариев (главен и зам. главен редактор на "168 часа" тогава). Бяха времена, когато главният редактор на планьорките ни казваше: "Ние сме от едната страна на барикадата, а от другата страна са всички, които имат власт, пари и привилегии. Трябва да ги разобличаваме, да ги държим под напрежение. Те никога не трябва да са доволни от това, което публикуваме за тях." После времената за пресата се промениха. Драстично.

Цялото интервю на "Мениджър Нюз" с репортерите на "Тази сутрин" четете тук>>>

ПОСЛЕДНИ

Реклама