Спортният журналист на bTV Йордан Георгиев: Неутралитетът е синоним на професионализъм

Реклама

Йордан Георгиев е репортер и водещ на спортните емисии на bTV, водещ на “Шампионска лига”, “Лига Европа”, италианската серия А, българското първенство и други. Ето какво споделя той за любовта към футбола, работата и семейството на страниците на в-к „Труд”.

„От дете обичам да спортувам и да гледам спорт, най-вече футбол по телевизията. Това ми беше любимото занимание. Както много често се случва - не успях да стана професионален спортист, но се насочих към спортната журналистика. И определено не съжалявам, защото обичам работата си и я върша с голямо удоволствие”, казва Георгиев. 

Работата да отразяваш толкова стойностни и престижни футболни продукти е изключително задължаваща. И разбира се, отговорна. Пред ежедневника Йордан обяснява, че изисква сериозна подготовка и концентрация. “Имам привилегията да работя в най-гледаната българска телевизия заедно с прекрасен екип от хора, който смятам, че заслужава доверието, което му е гласувано. В нашата професия неутралитетът е синоним на професионализъм. Да не показваш своите пристрастия или поне да не ги натрапваш на зрителя. Понякога е много трудно, но винаги се старая да бъда коректен и точен. Обичам това, което правя, но признавам, понякога ми се е искало да не съм на работа в даден момент, за да се насладя максимално на някое спортно събитие и като фен.” А Данчо е трето поколение фен на Левски. “Бог да го прости дядо ми, доктор Иван Георгиев - беше изключителен човек и много обичаше “Левски”. Но беше обективен, а не гледаше фенски на нещата. Учеше ме, че съперникът трябва да се уважава, а не да се мрази. За съжаление по негово време разбиранията и мисленето са били други, а сега е съвсем различно. Омразата и агресията все по-често взимат връх. Особено когато говорим за вечното дерби. В последните години се говори повече за арестувани фенове и инциденти, отколкото за футболната продукция на терена.” 

За предстоящия реванш с Марибор журналистът казва: “Левски ме изненадаха приятно с организираната си игра в първия мач в Словения. Очаквам реваншът, който bTV ще предава пряко следващата седмица, да бъде изключително труден за сините. Важното е отборът да покаже характер и да победи.” 

Йордан Георгиев не помни кога е била първата му поява на малкия екран, но се връща с удоволствие към детските си години. “Имах прекрасно детство, въпреки че родителите ми се разведоха, когато бях на десет години. Никога не съм чувствал липсата на внимание и любов, за което им благодаря. Аз съм щастлив човек, защото имам чудесно семейство.” 

Кой е кумирът му в професията, какво е мнението му за европейското първенство по футбол и ще се откаже ли от ритането заради наскоро претърпяна спортна травма? Вижте целия материал тук.

ПОСЛЕДНИ

Реклама