Студенти по тв журналистика се срещнаха с част от спортния отдел на bTV Media Group

Срещата с Елена Яръмова, Петър Бакърджиев, и Ивайло Чилев бе в учебното време на лекционния курс по телевизионно новинарство

Реклама

Студенти от втори курс журналистика, профил “Телевизия”, се срещнаха с част от спортния отдел на bTV Media Group. Водещите Елена Яръмова, Петър Бакърджиев и продуцентът на "Шампионска лига" и коментатор Иво Чилев представиха пред студентите своето виждане за посветеност в професията, предизвикателствата, динамиката на подготовка и пътувания, професионални възгледи и прогнози за развитието на медийното съдържание.

"Студентите определят срещата като изключително полезна, защото преценяват, че получената информация от емблематични медийни лица на bTV заобикаля теоретизирането и има практична носоченост", коментира след срещата гл. ас. д-р Мая Василева, преподавател от катедра “Комуникация и аудиовизулна продукция” към Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По време на срещата, организирана в учебното време на лекционния курс по телевизионно новинарство, студентите задаваха въпроси във връзка с телевизионното програмиране на спортното съдържание, организацията и отразяването на големи спортни събития, практики при излъчване на футболни първенства, селекция на новини на различни спортни теми, влияние на социалните медии върху съдържанието на спортните емисии, цели и задачи на съвременанта спортна журналистика, мисия и призвание на спортния журналист.

Обсъдиха се още кои спортове от световен мащаб остават маргинални теми в спортните емисии у нас и къде е границата при отразяването на реално спортно постижение на известен спортист и съпътстващите новината любопитни аспекти от личния му живот. Дискутираха се конкретни медийни практики при отразяване на спортната кариера на Григор Димитров, Кубрат Пулев, Димитър Бербатов, Христо Стоичков и др.

ПОСЛЕДНИ

Реклама