Триумф за Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия

Сензационното трио донесе най-голямата победа за България досега - второ място в престижния конкурс

Реклама

Сензационното трио Крисия, Хасан и Ибрахим донесе на България най-големия успех в историята на детската Евровизия. 12 точки не достигнаха на талантливите български деца, за да триумфират първи. България събра 147 точки, благодарение на гласовете на 80-членното жури и публиката от останалите 15 държави, а на първо място се класира Италия с изпълнението на Винченцо Кантиело.

Крисия, Хасан и Ибрахим, които излязоха втори на сцената, изпълниха брилянтно песента си "Планетата на децата" и вдигнаха на крака публиката в залата, която бурно ги аплодира. Въпреки проблемите с гърлото, които имаше в първите няколко дни, Крисия изглеждаше абсолютно уверена в себе си на бляскавата сцена и демонстрира пълния блясък на вокалния си талант.

11 от имащите право  на глас за България 15 държави  дадоха точки за нашите участници. С по най-много – 12, ни подкрепиха Хърватия, Кипър, Сърбия и Холандия. За триото гласуваха и зрителите от Грузия, Швеция, Украйна, Словения, Черна гора, Италия и Малта.

Това е най-голямата победа на България в престижната песенна надпревара, откакто изпраща свои участници. Тази година за първи път в историята на конкурса две български телевизии си подадоха ръка, за да може три талантливи деца да представят страната ни. БНТ, която като член на Евровизия има право да участва, и bTV обединиха усилията си, за да подготвят представянето и популяризирането на българската песен "Планетата на децата". Неотлъчно до 10-годишните Крисия, Хасан и Ибрахим стоеше и екипът на "Седем осми", а Евгени Димитров-Маестрото ги придружи до Малта, където вчера вечерта те представиха страната ни.

"Успехът на Крисия, Хасан и Ибрахим не е случен. Това са три деца с невероятен талант, които се трудиха неуморно, за да постигнат този успех и да донесат гордост на България и българите по света. Поздравления за целия екип, който работи с тях по време на подготовката им и допринесе за този невероятен резултат. Щастлив съм, че bTV, съвместо с БНТ и "Седем осми", също даде своя принос ние българите да имаме още един повод за гордост и показахме с общи усилия, че невъзможни неща няма. С постижението на Крисия, Хасан и Ибрахим България защити авторитета си на страна, която е дала много талантливи певци на Европа и света" – коментира г-н Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

"Бях сигурна в успеха на Крисия, Хасан и Ибрахим още от първия миг, когато БНТ реши да представи България на Детската Евровизия заедно с bTV. Когато заставаш зад такива таланти, не можеш да имаш съмнения в техния успех. С голямо вълнение изгледах представянето им, както, убедена съм, и всички българи. Тези деца са невероятни и тепърва им предстои да покоряват много върхове. Благодаря на всички, които направиха този успех възможен. Благодаря на екипа на БНТ, на колегите от bTV, и на тези, които подкрепяха нашите деца. Но най-много благодаря на Крисия, Хасан и Ибрахим, които не само представиха достойно България, а ни накараха да научим и един много ценен урок – трябва да вървим заедно, за да успяваме", каза генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Вижте изпълнението на Крисия, Хасан и Ибрахим тук.

Бекстейдж зад кулисите на Junior Eurovision 2014 (галерия).

ПОСЛЕДНИ

Реклама