Участниците в "Зелената песен на България" представиха парчетата си

Големият финал на състезанието е на 7 декември

Реклама

На официална премиера бяха представени парчетата, които ще участват в музикалното състезание „Зелената песен на България“. Инициативата е на N-JOY, Z-Rock, Jazz FM заедно с Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

Графа, Михаела Филева, Били Хлапето, Криско, "Der Hunds“, "Революция Z“ и Рут Колева, бяха избрани за участие в първия етап на конкурса. Изпълнителите създадоха по една нова песен и видеоклип към нея за участие в "Зелената песен на България“, които феновете ще могат да слушат от днес – 11 септември.

Графа представи новото си парче "Седемте езера“, посветено на Седемте рилски езера и любовта към природата.

Михаела Филева записа за участието си в конкурса нежната балада "Приливи и отливи".

Били Хлапето направи дует с Дивна и двамата представиха общото парче "Слънчеви дни".

За "Зелената песен на България" за пръв път изпълни балада и Криско. Парчето е озаглавено "Няма к‘во да стане".

Рок бандата "Der Hunds" записа за пръв път парче на български, специално за проекта. Момчетата представиха "Дива птица" и призоваха рок аудиторията да ги подкрепи в музикалното състезание.

"Можеш да бъдеш всичко" изпълниха новите музикални идоли от "Революция Z", като казаха, че се надяват новата песен да зарадва и да се хареса на всички фенове.

Рут Колева представи "Бледи следи", с която отправя послание да мислим за природата и да бъдем по-добри.

На големия финал на 7 декември в зала 1 на НДК, едно от парчетата ще бъде избрано за големия победител - "Зелената песен на България". Гласуването ще се извършва безплатно на www.zelenatapesen.bg, който стартира по-късно днес.

ПОСЛЕДНИ

Реклама