Водещата на bTV Новините Лиляна Боянова получи отличието „Спасител на детството”

Реклама

Репортерът и водещ на bTV Новините Лиляна Боянова бе отличена от Националната асоциация за приемна грижа с наградата „Спасител на детството” сред журналисти, които застават на страната на приемните деца и техните приемни родители и отразяват обективно проблемите на децата в риск. Лиляна Боянова заслужи приза по време на вчерашния Ден на приемната грижа и приемния родител с репортажа си за непълнолетна майка, която е взета от приемно семейство заедно с бебето й.

„За мен е чест да бъда отличена сред толкова достойни хора с принос в популяризирането и развитието на приемната грижа. Приемам наградата като признание за работата ми, но преди всичко - като голяма отговорност: с екипа на bTV Новините да продължаваме да вярваме в доброто и да разказваме онези истории, които остават в сърцата на хората и променят обществото ни към добро”, каза Лиляна Боянова.

Снимка: bTV

Наградите на Националната асоциация за приемна грижа „Спасител на детството” се връчват в 10 категории и имат за цел да отличат усилията на граждани, институции, организации, компании и общини, които имат особен принос в развитието на приемната грижа. Инициативата се провежда за първи път в България, като ще бъде превърната в традиция.