През зимните студове топлите и качествени кожени ботуши са най-добрият приятел на жената. И точно като най-добри приятели те не само се грижат за нас, но и събират всички негативи. Говорейки за ботуши - това са уличната мръсотия, сняг, сол, луга и други химически препарати, с които се ръсят улиците и тротоарите през зимата. Влагата и ниските температури също влияят зле на тези обувки. Ето защо е особено важно да се грижим за тях добре. Само така те ще могат да бъдат здрави и дълго време да ни топлят и радват. 

3 стъпки за правилно почистване на кожените ботуши

Почистване:
памучна кърпа
мек, пенлив почистващ препарат (течен сапун)

Сложете няколко капки сапун върху кърпата и търкайте повърхността на ботуша с леки, кръгообразни движения. Така ще отстраните всяка мръсотия и прах.

Подобряване на състоянието:
малка, кръгла четка
боя за обувки (полиращ крем)
голяма, правоъгълна четка за лъскане

Вземете малко боя с кръглата четка и я разнесете по ботуша. Търкайте около 30 секунди. Вземете голямата четка и с отривисти хоризонтални движения отстранете излишното количество боя.

Снимка: iStock

Защита:
вакса
малка кръгла четка

Нанесете ваксата с леки движения по цялата обувка и височина на ботуша. След това повторете движението с голямата правоъгълна четка. С нея ще придадете блясък на кожата.