Джаред има проблеми със свръх тегло още от малък. Завършвайки гимназия, той е най-едрият от класа. Палачинки на закуска, понички на обяд и бисквити за вечеря – в общи линии така е изглеждало ежедневното меню на Джаред преди промяната. Храната, и в частност сладкото, тотално била обсебила живота му.

Докато не идва денят Х - лекарят на Джаред му съобщава лошата новина, че не му остава много живот.

Свръхтеглото не е само естетически проблем, а животозастрашаващ. Джаред обаче иска да живее. И го решава с всяка клетка на огромното си тяло.

„Изморих се да бъда дебел и нещастен!”

Снимка: ddpyoga.com

Огромен корем, отпуснати гърди, увиснала кожа по гърдите и ръцете – така може да бъде описан старият Джаред. Амбициран и мотивиран, той решава да започне нов живот. Джаред започва да практикува DDP йога и тотално променя начина си на хранене. DDP йогата свързва в едно кардио, фитнес, разтягане и упражнение за гъвкавост.

В началото Джаред не може дори да стои прав и да пази равновесие, ако вдигне единия си крак. Седмица след началото, което започва сам, той се включва в индивидуална програма на DDP йога треньорите. Само след 6 месеца упражнения може не само да стои на един крак, но другият му да е високо вдигнат във въздуха. Поничките и бисквитите са заменени от зеленчуци и домашно приготвена храна. Джаред научава много за здравословното хранене. Купува си големи количества плодове и зеленчуци, които сам приготвя вкъщи.

За 9 месеца губи 86 килограма.

След като 40 години живее със свръхтегло, Джаред успява да свали 136 килограма за 1 година.