1 USD
1.82822 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,464.9

Лица на bTV с признание за насърчаване на детското четене в инициативата „Походът на книгите“ 2024

БГ Бизнес

През тази година Асоциация „Българска книга" получи над 100 номинации за приза „Рицар на книгата"

На 23 април в София се състоя награждаване на личности, организации и институции с изключителен принос в областта на книгите и четенето на церемонията „Рицар на книгата". Организирана за поредна година от Асоциация „Българска книга", тазгодишната церемония превърна Световния ден на книгата и авторското право в един от най-значимите дни за българската книжна общност, събирайки на едно място известни личности, библиотеки, училища, медии и институции, които създават книги и насърчават културата на четенето. През тази година Асоциация „Българска книга" получи над 100 номинации за приза „Рицар на книгата", а отличия бяха връчени в четири категории – „Библиотекар/библиотека", „Учител/Училище", „Журналист/медия" и „Общественик".

Благодарствени грамоти за своя принос получиха и всички партньори, които се включиха в националната инициатива „Походът на книгите".

Снимка: Емона Цончева/Асоциация "Българска книга"

Сред тях бяха телевизионни и радио водещи от bTV Media Group и bTV Radio Group: водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев, водещата на bTV Новините Виктория Готева-Димитрова, авторът на рубрики за култура и изкуство Петя Дикова, репортерът Николета Хаджийска, водещият на „Преди обед“ Петър Дочев и авторът на рубрика в предаването Полина Недкова, водещата на „Бригада Нов Дом“ Мария Силвестър, заедно с гласовете на радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM и Classic FM - Нейа Димитрова, Надежда Василева, Георги Митов – Геми, Таня Иванова и Доменика Димитрова.

Обичаните лица от bTV Media Group и bTV Radio Group се включиха за поредна година в кампанията за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“.

В рамките на един месец между 2 - 23 април, те проведоха поредица от вълнуващи срещи с подрастващи от различни учебни заведения и детски градини. Журналистите успяха да четат любими свои книжки, да отправят ценни послания към децата за тяхното изграждане като добри хора в обществото, както и да дискутират през погледа на детските очи важните теми в живота.

Десислава Алексиева, председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга", приветства гостите на събитието с думите: „Здравейте, рицари! Всеки един от вас, който е днес тук, е рицар на словото. Всеки днес има празник и този празник не е формален. Ние днес не сме тук, защото са ни събрали формални неща. Ние сме тук, защото искрено вярваме, че с книгите можем да променяме света и можем да градим бъдеще."

В речта си г-жа Алексиева благодари на всички партньори на инициативата - Министерството на образованието и науката, Министерството на културата,  Столична община, РУО София-град, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки", Дом на културата „Искър",  онлайн платформата „Книговище" и Фондация „Детски книги".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии