Реклама

Три нови премиерни сезона предлага януарската програма на bTV Action. Освен втория сезон на „Последният кораб”, любителите на спиращи дъха приключения имат удоволствието да гледат и новите епизоди на „Под наблюдение” и „Синовете на анархията”. 

Разочароващо за феновете, премиерният за България пети сезон на „Под наблюдение”  се оказва последен за сериала. Основната тема в него е бъдещето на изкуствения интелект и кой ще го контролира. Познатите герои се сблъскват с още по-тежки мисии, а едно от лицата, които им посочва „Машината”, е това на самия президент на САЩ.  

Въпросът е дали Рийз и Финч ще успеят да предотвратят заговора срещу него... 

Създаден от продуцента Джей Джей Ейбрамс и сценариста Джонатан Нолан, „Под наблюдение” е вдъхновен от филми като „Специален доклад”, „Обществен враг” и поредицата за Джейсън Борн. В него се усеща и лека препратка към „Черният рицар” , по който също е работил Нолан. Той признава, че в Рийз, героят на Джим Кавийзъл, не може да не се забележи и нещо от образа на Батман. 

През 2016 г., когато бе световната премиера на петия сезон, „Под наблюдение" за втори път печели наградата People’s Choice Award за най-добър драматичен сериал. 

Тези, които все още не са гледали „Под наблюдение”, трябва да знаят, че това е криминална драма за екип, борещ се с тежки престъпления още преди те да са се случили. Това става с помощта на гениален софтуер - „Машината”, разработен от милиардера Харолд Финч. В тази роля влиза Майкъл Емерсън, получил награда „Еми” и номинация „Златен глобус” за ролятя на Бенджамин Лайнус в сериала „Изгубени”. Негов партньор е Джим Кавийзъл, чийто герой е бившият агент на ЦРУ Джон Рийз. Шпионските му умения и манията на Финч по високите технологии се оказват перфектната комбинация за борбата с престъпността. 

Най-запалените фенове на „Под наблюдение” имат шанса да спечелят оригинални награди от продукцията във фейсбук страницата на bTV Action. 

Друго, не по-малко вълнуващо, екшън преживяване предлага и седмия сезон на телевизионната драма „Синове на анархията”, създадена от Кърт Сътър за живота на банда рокери в Чарминг - измислено градче в Северна Калифорния. Те се наричат SAMCRO и се занимават с нелегална търговия на оръжие под протекцията на корумпирани полицаи, но и поддържат реда в градчето, и се грижат на улицата да няма насилие и наркотици.  

В седми сезон главният герой Джакс (Джаксън Телър), синът на основоположника на SAMCRO, излиза от затвора. Отмъщението става негов приоритет и целият сюжет се завърта около търсенето на виновниците за смъртта на Тара, приятелката на Джакс, убита в края на предишния сезон. Междувременно, отношенията между познатите герои стават все по-сложни, сделките на SAMCRO - по-заплетени, а рискът - все по-голям.

Както в предишните сезони, към познатия актьорски състав се присъединяват не една и две знаменитости.  

След имена като Дейвид Хаселхоф, Ашли Тисдейл, Дани Трехо и самият Стивън Кинг, в този сезон, в шест епизода, участва култовият изпълнител Мерелин Менсън. Друга музикална звезда - Къртни Лав, съпругата на Кърт Кубейн, се изявява като актриса в четири епизода. Нови лица са и Ейприл Грейс, позната от „Умирай трудно: Денят настъпи”, „Игрите на глада: Сойка-присмехулка част II”, „A.I. Изкуствен интелект” и „Аз съм легенда” и Арджей Смит, участвал в „След утрешния ден”. 

„Синове на анархията” е номиниран за множество престижни награди, спечелил е награда от „ASCAP Филмови и телевизионни музикални награди” в категорията „Най-добър телевизионен сериал”, няколко награди за звуков монтаж и музика и други. Кейти Сейгъл, позната като Пеги от сериала „Женени с деца”, е многократно номинирата за ролята си на Джема - майката на Джакс, и през 2011 печели наградата „Златен глобус” в категорията „Най-добра женска роля в телевизионен сериал драма”. 

Последни

Реклама