Реклама

Екшън драмата „Синове на анархията”( Sons of Anarchy), който завладя сърцата на зрителите по цял свят и е носител на редица престижни награди, ще направи премиерата на петия си сезон на 17 февруари по bTV Action. Поредицата ще се излъчва всеки делничен ден от 16.00 часа.

В новите премиерни за страната епизоди на „Синове на анархията”, зрителите ще видят продължението на историята, започнала в малкото измислено градче в Северна Калифорния – Чарминг. В това забравено от Бога и властите място на почит са банда рокери, които се занимават нелегално с продажба на оръжие. Те наричат себе си "Синове на Анархията” (или SAMCRO). 

Главният герой е младият Джаксън (Джакс) Телър, който е син на основополжника на SAMCRO Джон. Джакс намира дневника на баща си, където са описани подбудите за създаване на групата. Той започва да си задава въпроси и да се измъчва от мисълта, че заедно с другарите му са стигнали твърде далеч в стремежа си да построят един истински справедлив по техните разбирания свят в малкото си градче. Критиците откриват аналогия с Хамлет и неговите философски разговори с духа на отровения коварно крал в едноименната трагедия на Шекспир. Джакс (както и данският принц) си задава въпроса "дали е по-достойно да понасяш стрелите на свирепата съдба или обнажил меч да се опълчиш срещу море от мъка и в таз битка да ги зачеркнеш всички”. Изниква и другото класическо питане – "Има ли нещо гнило в Чарминг?” 

И точно в момент на силни съмнения и противоборство в групата по бизнес въпроси в градчето пристига полицай Дейвид Хейл. Ще бъде ли и той купен като останалите си колеги или ще успее да прекрати своеволията на синовете на анархията и да върне законността по тези земи? 

В премиерния пети сезон множество тайни на градчето започват да изплуват. Клубът и семейството на Джакс са подложени на редица морални изпитания, въвличайки се в нови бизнес начинания. Джакс се опитва да вземе клуба в свои ръце и предлага нов модел за дейността на SAMCRO.

Сценарист на „Синове на анархията” е Кърт Сътър, а в ролите зрителите на bTV Action ще видят Рон Пърлман, Томи Фланаган, Джони Люис, Марко Боун Дж., Кейти Сагал, Чарли Хънъм и други.

Последни

Реклама