Реклама

На 18 април bTV Action започва излъчването на криминалната драма  „Готъм” (Gotham), разработен от Бруно Хелър и Дани Кенън, базиран на персонажите от ДиСи Комикс, в частност Джеймс Гордън и Брус Уейн. Историята в „Готъм” се завърта около ранните дни на детектив Джеймс Гордън в полицейското управление на Готъм Сити.

Всеки делник от 20:00 часа зрителите на bTV Action ще имат възможността да се запознат с историята на града във времето, когато Батман, Пингвина, Жената-котка, Отровната Айви и други култови герои на DC са били още деца. Във време, в което престъпността в мегаполиса расте, а супергероите все още липсват, единствено Джим Гордън и неговият партньор стоят между града и хаоса.

Сюжетът в „Готъм” започва с малката Селина Кайл (Жената котка), която живее на улицата и се изхранва чрез дребни кражби. Въпреки че името ѝ не се споменава никъде, героинята няма как да бъде объркана, тъй като още в началото момичето отделя от откраднатото мляко, за да нахрани уличните котки. Неслучайна е и приликата между 15-годишната Камрен Бикондова (бъдещата Жена котка в „Готъм“) и Мишел Пфайфър (най-емблематичната интерпетация на Жената котка досега). Малката Селина става свидетел на най-важното събитие – убийството на Марта и Томъс Уейн. Престъплението е извършено от маскиран наемен убиец с лъскави ботуши, кой е той и кой е поръчал смъртта на родителите на малкия Брус зрителите ще  разберат в първи сезон на сериала.

И тук се появява младият изследовател Джим Гордън (Бен Маккензи) и силно корумпирания му партньор Харви Бълок (Донал Лоуг), които случайно започват да разследват убийството на съпрузите Уейн. 

Последни

Реклама