Реклама

Нови смъртоносни противници, борба на два фронта за бъдещето на града и нови маскирани герои ще има в премиерния пети сезон на „Стрелата“. Новите епизоди започват на 11 октомври по bTV Action и ще се излъчват всеки делничен ден от 20:00 ч.

Продукцията е снимана във Ванкувър, Канада. Актьорите споделят, че са били във всяка една уличка на града и са обиколили всяка една част на него, дори по няколко пъти. До такава степен, че се сприятелили с хора, живеещи в най-различни квартали и те им помагали с каквото могат – само от интерес към продукцията и самия сериал.

Друг любопитен факт е,  че

по-голямата част от сериала е снимана през нощта

Тъй като супер героите се показват предимно по тъмно… Актьорите споделят, че отначало било трудно да се свикне с факта, че ще трябва да работят само през нощните часове, а главният актьор Стивън Амел признава, че това за него била една от най-трудните и досадни пречки по време на работа.

Притиснати от нуждата да се снима през нощта, продуцентите били принудени да прибягнат и до снимки на закрито. За лош късмет на всички, сградата с перфектни условия за осветление се оказала фабрика за тор. Ето защо екипът недоволствал, че през повечето време трябвало да се бори с ужасната миризма.

Кадрите от имението на кралицата  са снимани в световноизвестния замък Хатли

намиращ се в Националния исторически парк в Коууд, Британска Колумбия. Същият замък е използван за имението Лутър в сериала „Смолвил“, както и за професор Ксавие в „Х-мен“. Последната продукция, използвала мястото, е „Дедпул“ (2016).

Преди да започне всеки сезон и преди да предприемат  каквито и да било снимки, Стивън Амел се подлагал на интензивни тренировки, както по ръкопашен бой, така и по стрелба с лък. За да изглежда реална неговата роля, създателят  на сериала Марк Гугенхайм казва, че е от изключителна важност Стивън да владее изкуството на стрелбата с лък.

Самият Стивън Амел разказва за героя, че

има почти незабележим тик да държи ръката си в готовност

сякаш държи лък, дори когато не е прикрит от зелената качулка. Според актьора това е нещо, което би забелязал само истински фен на сериала.

Стивън Амел разказва още една случка, която го трогнала и за която винаги си спомня. Историята е свързана с момиче на име Каси. Тя имала фабрика за инвалидни колички и доста труден живот. Каси споделила на актьора, че имала желание да направи

Стреломобил под формата на инвалидна количка

Стивън не крие, че тази среща го заредила със страхотна позитивна енергия и той все още си комуникира с Каси.

Актрисата Кейти Касиди (в ролята на Лаурел Ланс, Черната сирена) също разказва интересна случка от бар. Момиче се приближило и поискало автограф. На пръв поглед, това се сторило напълно нормално на Кейти, но година по-късно тя среща същото момиче и с изненада научава, че то е татуирало нейния подпис на ръката си…   

Последни

Реклама