Реклама

Властелинът на Ада става консултант на полицията в ефира. И ако в живота това може да се окаже спорно, в ефира на bTV Аction нещата стават реалност, от 5 септември, в 20:00 ч., всяка делнична вечер преди новините.

Криминалният фентъзи сериал „Луцифер” е създаден от Том Капинос, вдъхновен от едноименния персонаж на Нийл Геймън за поредицата The Sandman (1989-1996) и доразвит от Майк Кери в Lucifer (2000-2006).

Сериалът разказва история за отегчения и нещастен Господар на Ада Луцифер Морнингстар. Той изоставя трона си и отива в Лос Анжелис, където притежава нощен клуб. Наслаждавайки се на живота си, един ден открива, че красива певица е убита пред клуба му. Това притеснява не само него, но и най-добрият му приятел Мазикиън. Убийството привлича вниманието и на полицейския инспектор Клоуи Дансър, която презира Луцифер, но е заинтригувана от неговата способност да разкрива тайните на хората.


Луцифер идва от латински и означава "носещ светлина". Барът на Луцифер в сериала се казва Lux, което също от латински означава "светлина". Интересен факт е, че нощният клуб на Луцифер съществува в реалния живот и се намира в Лос Анжелис, в непосредствена близост до театър El Capitan.


bTV Аction дава шанс на най-запалените фенове на продукцията да си осигурят оригинален Луцифер-аксесоар за предстоящия Хеллоуин. Условието е лесно – да отговарят на въпроси, свързани със сериала, във Фейсбук страницата на bTV Аction. Въпросите ще бъдат публикувани на 5, 7, 12, 14 и 19 септември.

АКТЬОРИТЕ И ГЕРОИТЕ:

Том Елис като Луцифер Морнингстар: Властелинът на Ада,  отегчен от живота си, абдикира от трона и става консултант в полицейския департамент на Лос Анжелис, докато управлява собствения си нощен клуб „Лукс”. Има свръхестествени сили, благодарение на които разбира скритите желания на всеки човек и може да ги принуди да казват само истината. Той се радва на своите способности, чрез които разкрива грешниците пред обществото.

Лорън Джърман като детектив Клои Декер: Детектив от отдел убийства, който работи съвместно с Луцифер и е единствената, имунизирана срещу неговите способности. Тя изглежда е единствената, която може физически да нарани Луцифер...

Кевин Алехандро като детектив Дан Еспиноса: Детектив и бивш съпруг на Клои. Той не харесва Луцифер главно поради връзката му с Клои и тяхната дъщеря – Трикси.

Дейвид Брайън Уодсайд като Амелданиел: Брат на Луцифер, който пристига в Лос Анджелис, за да се насърчи Луцифер да се върне в ада, казвайки че новият му  живот нарушава баланса на Земята. Двамата с Луцифер се презират.

Лесли-Ан Бранд като Мазикиън: Довереница и предан съюзник на Луцифер Морнингстар. Луцифер я нарича "Лабиринт" за кратко. Тя е лидер на война на Лилим – раса, произхождаща от Лилит, и работи като барманка в клуб на Луцифер.

Скарлет Естевес като Беатрис, по прякор  „Трикси": Дъщеря на Клои и Дан, която се сприятелява с Луцифер, за негово голямо учудване и отвращение, тъй като той презира деца.

Последни

Реклама