Реклама

В последните майски и първите юнски дни bTV Cinema ще предложи на киноманите едни от най-въздействащите заглавия с участието на актьорa, режисьор и носител на Оскар – Морган Фрийман. Зрителите ще имат възможността да се насладят на „Обирът на девицата”, „Верижна реакция”, „Уинтър: Историята на един делфин”, „Ритни камбаната с финес”, „Последният пенсионерски запой”, „Зрителна измама” и „Седем”.

Филмовото приключение, преминаващо през кариерата на почитания актьор, ще стартира на 30 май в 21:00 часа с криминалната комедия „Обирът на девицата” (The Maiden Heist). Чарлз (Морган Фрийман), Роджър (Кристофър Уолкън) и Джордж (Уилям Мейси) са охранители. И тримата научават, че любимите им произведения на изкуството ще бъдат преместени в друг музей. Скоро след това триото съставя план: да подменят оригиналните творби с фалшификати. Дали перфектният план няма да се преобърне в последния момент...

Във вечерта на последния майски ден, зрителите на bTV Cinema ще се потопят в драматичния sсi-fi екшън „Верижна реакция” (Chain Reaction) с участието на Морган Фрийман, Андрю Дейвис, Джош Фридман, Киану Рийвс, Фред Уорд, Кевин Дън и Брайън Кокс. Сюжетът разказва за младия техник Еди и красивата Лили, които са в екип от учени, разработващи нов източник на енергия, който ще преобърне световната индустрия. Експериментите са много успешни и екипът е на прага на революционно откритие, но това не се случва. Лабораторията е взривена, а ръководителят на проекта – убит. Подозренията на полицията падат върху Еди и Лили, които в своя защита започват свое разследване. Озовават се в епицентъра на лабиринт от тайнствени правителствени сделки, високотехнологичен шпионаж и мрежа от загадъчни убийства…

На 1 юни от 21:00 часа зрителите на bTV Cinema драмата „Уинтър: Историята на един делфин”(Dolphin Tale), базирана на истинската ситуация за спасяването на бозайник край бреговете на Флорида и отвеждането му в морския център Clearwater. Там ветеринари устанoвяват, че животното е изгубило опашката си, след като е било хванато в капан за раци. Оттук нататък историята се развива през очите на 11-годишно момче, дете на един от работниците в комплекса, което се сприятелява с ранения делфин. Тяхното приятелство подтиква момчето да накара всички свои познати, включително и собственото си семейство, да помогнат за създаването на протезен придатък, който да замени опашката на Уинтър.

Вечерта на 2 юни по bTV Cinema ще бъде посветена на приключенската комедия „Ритни камбаната с финес” (The Bucket List). Носителите на Оскар Джак Никълсън и Морган Фрийман са звездите в трогателната история на двама мъже, които в края на своя живот започват едно вълнуващо приключение и показват на света, че никога не е късно да изживееш живота си докрай. Единият от тях е завършил колеж и цял живот е работил като машина. Другият е собственик на болницата, в която и двамата са пациенти. Тези двама мъже, на които им остава малко време живот, и които вече нямат какво да губят, откриват, че животът може да бъде много вълнуващ и забавен.   

На 3 юни от 21:00 часа bTV Cinema ще зарадва киноманите с романтичната комедия „Последният пенсионерски запой” (Last Vegas). В нея актьорското съзвездие Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Майкъл Дъглас и Кевин Клайн влизат в ролите на позастарелите приятели от детство Пади, Арчи, Били и Сам. Когато Били, заклетият ерген в групата, най-сетне се решава да предложи брак на едва трийсетина годишната си приятелка, старите бойни другари се отправят към Лас Вегас с намерението поне за малко да забравят възрастта си и да си припомнят славните дни от младостта. Уви, още с пристигането си четиримата бързо осъзнават, че годините коренно са преобразили Града на греха - факт, който подлага и самото им приятелство на изпитания, каквито не са й сънували... Едно обаче е неоспоримо – някога Вегас може и да е бил свърталище на Хъмфри Богарт и Франк Синатра, а днес да приютява Cirque du Soleil, но в момента градът принадлежи само и единствено на четирите стари кучета.

Криминалния мистери трилър „Зрителна измама” (Now You See Me) ще демонстрира пред зрителите на bTV Cinema категоричния талант на Морган Фрийман в ролята на специалист по магията. Даниел Атлас, Хенли Рийвс, Джак Уайлдър и Мерит Макини са илюзионисти, всеки специалист в своята област, които са събрани заедно от мистериозен благодетел, оставащ в сянка. Година по-късно те наричат себе си „Четиримата конници” и организират грандиозно шоу в Лас Вегас, в края на което извършват впечатляващ, и на пръв поглед, наистина магически обир на банка във Франция. С разследването на престъплението е натоварен агентът на ФБР Дилън Роудс, който е твърдо решен да залови „Конниците”. Те пък обещават още по-дързък трик за следващото си представление.

Последният шедьовър на актьора в седмицата на Морган Фрийман по bTV Cinema - „Седем” (Se7en) ще се излъчи на 5 юни от 21:00 часа. В криминалната драма той си партнира с Брат Пит, Кевин Спейси и Гуинет Полтроу, за да разкажат историята за разследване на серия кървави убийства, всяко от които наказва жертвите за определени смъртни грехове, описани в Библията. За да спрат веригата от маниакални престъпления преди те да станат седем на брой, ветеранът от Нюйоркската полиция и неговият млад и енергичен партньор започват разследване.