Реклама

През октомври bTV Cinema ще зарадва зрителите си с четири премиерни за България ленти в рубриката „Какво ново в понеделник вечер” от 21:00 часа. Филмовият вечерен маратон стартира на 5 октомври с напрегнатия политически трилър „Двойник на дявола”(The devil's double), базиран на истинска история, която дава поглед над един свят, изпълнен с пари, власт и жесток упадък. Зрителите ще поемат по път, изпълнен с високо напрежение, за да стигнат до крайната точка – Багдад, градът на ненаказното насилие. В главната роля е Доминик Купър, който влиза в два образа – на лейтанант Лахит Йахия от армията на Ирак и Юдай Хюсеин - синът на Садам Хюсеин. Първият герой  е повикан в палата на Садам, където му се поставя мисия на живот и смърт – да стане двойника на „Черния принц” Юдай Хюсеин. На косъм виси не само животът на Лахит, но и на неговото семейство. Така той остава без друг избор, освен да влезе в кожата на садистичния младеж с неутолима жажда за жестокост.

Във втория понеделник на октомври от 21:00 ч зрителите на bTV Cinema ще се насладят на романтичната драма „Втората Земя” (Another Earth). Рода Уилямс (Брит Марлинг) е младо и умно момиче, прието да учи в Масачузетския технологичен институт (МИТ) със специалност астрофизика. Най-голямата мечта и цел в живота й е да изучи и най-малката подробност за космоса. Джон Бъроуз (Уилям Мейпотър) е брилянтен композитор на върха на своята кариера и на път да стане баща за втори път. Двамата нямат нищо общо до един трагичен инцидент, след  който пътищата им се пресичат по необикновен начин. Оказва се обаче, че именно в нощта на злополуката е направено огромно откритие – потвърдено е съществуването на дубликат на планетата Земя в Слънчевата система. До каква степен това събитие ще бележи живота на Рода и Джон и дали с годините болката от спомена ще отшумят – зрителите на bTV Cinema ще разберат на 12 октомври от 21:00 ч. по bTV Cinema.

На 19 октомври от 21:00 ч. зрителите на bTV Cinema ще станат свидетели на една епична битка между двама топ агенти на ЦРУ за вниманието на една дама. Комичните ситуации започват да се навръзват още при първата среща на Фостър (Крис Пайн) и Тък (Том Харди) с очарователната Лорън, изиграна от носителката на „Оскар” Рийз Уидърспуун. Нека ”Шпионски свалки” (This means war) започнат на 19 октомври от 21:00 ч. само по bTV Cinema.

„Най-екзотичният хотел Мариголд” (The best exotic Marigold hotel) е премиерата на bTV Cinema за 26 октомври от 21:00 ч., която ще пренесе зрителите в екзотичния свят на Индия. Група британски пенсионери попадат в азиатската държава, решени да прекарат оставащите си години в луксозен дом в Джайпур. Актьорският състав включва, освен Джуди Денч, Бил Найти и Том Уилкинсън, и „бедняка-милионер” Дев Пател, който става част от голямото приключение, когато в един момент възрастните хора не намират това, което са очаквали, а може би нещо дори по-добро. Режисьор на продукцията е номинираният за „Оскар”Джон Мадън, а самата лента има две номинации за Златен глобус.