Реклама

Пролетта започва добре за киноманите с поредица от филмови премиери по bTV Cinema. Всеки понеделник от 21:00ч. зрителите ще имат възможността да се наслаждават на ново заглавие в ефира на киноканала от семейството на bTV.

На 6 април старт ще даде заснетият по поредицата бестселъри на Вероника Рот "Дивергенти" (Divergent). Хитовата фентъзи продуцкия пренася зрителите в свят, в който хората са разделени на различни фракции въз основа на човешките добродетели. Трис Прайър (Шайлийн Уудли) открива, че е "дивергентна", т.е. различна, и никога няма да стане част от група, а в същото време един от фракционните лидери се стреми да унищожи всички дивергенти. Това принуждава Трис да проучи с какво различните са опасни, при това преди да е станало твърде късно. Във филмовата адаптация участва и звездата от "Титаник" и носителка на "Оскар" и три награди "Златен глобус" Кейт Уинслет. "Дивергенти" е дебютният роман на Вероника Рот, с който тя успява да си спечели световен успех едва на 23 г.

Криминалният трилър "Пастрокът" (The Stepfather), който bTV Cinema ще излъчи на 13 април от 21.00 часа, представя сложните взаимоотношения между син и неговия доведен баща. Майкъл (Пен Бадгли) се завръща у дома от военно училище, за да намери майка си щастливо влюбена в своя нов приятел Дейвид (Дилън Уолш). Въпреки старанието си да играе отлично ролята на пастрок, Дейвид успява да привлече вниманието на своя доведен син, който го намира за доста подозрителен и се оказва, че има защо.

Ким Бейсинджър е звездата в следващата кинопремиера "Опасна жертва" (While She Was Out), която по изключение ще се излъчи в сряда - 22 април, от 21.00 часа. Дела Майърс е всеотдайна майка, която навръх Коледа отива до близкия мол, за да опакова празничните подаръци, но става свидетел на убийство. Престъпниците искат смъртта й и по време на екстремното преследване, тя осъзнава, че единственият начин да се измъкне от ситуацията жива, е да ги изпревари.

Едно от най-интересните заглавия през април несъмнено е номинираният за Emmy и "Златен глобус" "Момичето" (The Girl - 2012) – биографична драма за увлечението на легендарния режисьор Алфред Хичкок към най-популярната актриса от филмите му. Филмът ще се излъчи на 27 март от 21.00 часа по bTV Cinema. Когато Хичкок открива никому неизвестния модел Типи Хедрън и се заема да я превърне в зашеметяваща блондинка, звезда от сънищата, той се влюбва отчайващо, но бива отхвърлен от нея. "Момичето" представя режисьора в не особено добра светлина, жалък и озлобен, съсипващ както своята кариера, така и тази на Хедрън, или както британският всекидневник "Гардиан" заключава: "Истинското чудовище във филмите на Хичкок е зад камерата".

Филмът предизвиква противоречиви коментари – от яростна критика до бурно одобрение. Самата Типи Хедрън нарича великия режисьор "зъл и извратен" и определя филма като реалистичен. В същото време друга блондинка от филмите на Хичкок – Ким Новак – защитава режисьора и отрича да е ставала свидетел дори на един случай на тормоз на снимачната площадка. Случайно или не, по-късно през 2012-а се появява нов филм - "Хичкок" (Hitchcock), където акцентът е върху изключителния талант на режисьора и голямата му любов с неговата съпруга Алма. Макар талантът на Хичкок и неговият принос в киното да са безспорни, образът на ексцентричния режисьор винаги предизвиква разностранни коментари.