Реклама

„Какво ново в понеделник вечер” по bTV Cinema ще предложи на киноманите нова порция от премиерни за малкия екран заглавия от 21:00 часа през май. Зрителите ще видят за първи път в националния ефир криминалната драма „Бруклинските стражи”, комедийния екшън „Съседска стража”, криминалната драма „Майкъл Клейтън, както и приключенската историческа драма „Агора”.

Първият премиерен филм за месеца Бруклинските стражи(Brooklyn's Finest) bTV Cinema ще излъчи на 2 май от 21:00 часа. В криминалната драма с участието на Ричард Гиър, Дон Чийдъл, Итън Хоук и Уесли Снайпс действието се развива в Бруклин на фона на нагли нарко сделки, насилие, расизъм, бедност и корумпирани ченгета. Полицай Танго – афро-американец, който работи под прикритие и вярва, че е спечелил повишение, разбира, че трябва да организира клопка на бивш затворник, спасил живота му преди години. Полицай Хал е извършил убийство, за да получи пари, а Еди – най-възрастният служител на районното, който има само седмица до  пенсионирането си, е назначен за наставник на арогантен новобранец. Дали историята може да завърши с щастлив край за когото и да било от тримата, зрителите ще видят в първия понеделник на май.  

На 9 май от 21:00 часа зрителите на bTV Cinema ще гледат премиерния комедиен екшън „Съседска стража(The Watch). В Гленвю, Охайо, Еван (в ролята Бен Стилър) е управител в магазин Костко и е женен за Аби. Когато нощната охрана – Антонио Гузман, е мистериозно убит, Еван организира съседска стража – отбор пазачи от комшиите от предградието Боб (Винс Вон), Франклин (Джона Хил) и Джамаркус (Ричард Айоади), за да защитят квартала и да открият убиеца на Антонио. Скоро те разбират, че престъпникът е извънземно, което се готви да завладее Земята и те са единствената надежда за човешкия вид. 

На 16 май от 21:00 часа в трилър „Майкъл Клейтън(Michael Clayton) Джордж Клуни ще влезе в ролята на високо уважавания адвокат и собственик на кантора, който си тръгва от късна покер игра, получава обаждане и вижда как колата му се взривява, докато говори по телефона. Действието ще върне зрителите четири дни назад във времето, за да ги въведе в порочния кръг на дългове от хазарт, фалит и риска от загуба на 6-годишно дело за употреба на опасни пестициди от огромен конгломерат. Докато Майкъл се опитва да реши всички проблеми, някой решава да го убие. Кой е той и защо синът на адвоката обобщава сюжета на мрачен фентъзи роман, киноманите ще видят в „Какво ново в понеделник вечер” по bTV Cinema. 

На 23 май bTV Cinema ще предложи на зрителите си приключенската историческа драма „Агора” (Agora) с участието на Рейчъл Уайз, Макс Мингела и Оскар Айзак. През 291 г. пр. Хр. Александрия е под властта на Римската империя, а светът е на път да се промени завинаги. Жестоките сблъсъци между няколко религии отекват в Александрийската библиотека, а  Хипатия и нейните ученици се борят да опазят мъдростта на Древния свят.

Хипатия преподава астрономия, математика и философия. Нейният студент Орестес е влюбен в нея, както и Давус – личният й роб. Докато градските християни, предвождани от Амониус и Кирил, завземат политическа власт, институциите на науката са заплашени да рухнат, заедно с режима на робството. 20 години по-късно Орестес, който вече е префект на града, поддържа крехък мир с християните, водени от Кирил. Група от новопокръстени християни ревностно се опитват да наложат своята културна хегемония. Първо те  виждат пречка в евреите, а след това и във всички неверници. Хипатия не се интересува от битките, а е съсредоточена върху съхранението на безценните знания и документи. Въпреки, че бившият й роб не мисли така.