Реклама

Силни драматични истории ще зарадват почитателите на седмото изкуство в рубриката „Какво ново в понеделник” по bTV Cinema през юли. Традиционно, филмовият канал от семейството на bTV ще предложи на зрителите по едно ново заглавие всеки понеделник от 21:00 часа.

На 6 юли bTV Cinema ще излъчи психологическия трилър с Даниел Крейг, Рейчъл Уайз и Наоми Уотс „Къща на сенките” (Dream House, 2011). Преуспелият издател Уил Ейтентън (Даниел Крейг) напуска работата си в Ню Йорк, за да се премести със съпругата си Либи (Рейчъл Уайз) и двете им деца в малко градче в Нова Англия. Докато се приспособяват към новия си начин на живот, те откриват, че домът им е местопрестъпление на жестоко убийство, засегнало семейството на бившите обитатели. Жертвите са майката и децата, а за виновен е набеден бащата, който е и единственият оцелял. Човекът, който помага на Уил в разследването на трагедията, е съседката му Ана Патерсън (Наоми Уотс), близка на починалото семейство. Постепенно те разбират, че кошмарът на последния, живял в прекрасния дом на Уил, ще се превърне в неговия собствен кошмар.

Седмица по-късно, на 13 юли, киноманиаците ще имат възможност да гледат за първи път в българския ефир комедийната драма „Английският учител” (The English Teacher, 2013) - от 21:00 часа по bTV Cinema. Той разказва историята на учителка по английски език, чийто живот се променя напълно, когато се среща отново с един от бившите си ученици (Майкъл Ангарано – „Хирургът”, „Емпайър стейт”, „24” и др.), несбъднал мечтата си да работи като драматург в Ню Йорк Сити. Съдбите на двамата се пресичат отново, но този път обстоятелствата са много по-различни. В главната роля на учителката Линда Синклер е многократно награждаваната актриса Джулиан Мур.

„Какво ново в понеделник” по bTV Cinema продължава с премиерата на биографичната драма „Амелия” (Amelia, 2009) - на 20 юли от 21:00 часа. Двукратната носителка на „Оскар” прави впечатляващо превъплъщение в ролята на Амелия Еърхарт – легендарната американка, която оставя ярка следа в историята на авиацията. Ричърд Гиър е в ролята на харизматичния й делови партньор и любящ съпруг Джордж Пътнам. Обвързани от общата си амбиция и любов, двамата се радват на дългогодишен брак, който нито желанието на Амелия да лети, нито страстната й афера с Джийн Видал (Юън Макгрегър), могат да разклатят.