Реклама

Има вечери, когато ти трябва приятната компания на холивудски веселяк – да разбира жените, да обича природата, да се бие за родината и да дойде навреме за трите си премиери. Филмовият канал на bTV Media Group дава шанс на своите зрители за среща с един от любимите комици на Холивуд.

В продължение на осем вечери, от 7 до 14 ноември, bTV Cinema ще излъчи девет филма с Оуен Уилсън. Той е един от тримата братя актьори, заедно с Люк и Ендрю. Въпреки че през 2007 г. Оуен направи опит за самоубийство, в кариерата на Оуен няма спадове.

Дебютът му в киното е през 1996 г. – в „Ракета в бутилка" на Уес Андерсън, а екранен партньор е брат му Люк. Същата година Оуен участва в „Кабелджията" с Джим Кери, Матю Бродерик, Джак Блек и Ерик Робъртс. През 1997 г. е част от "Анаконда" с Дженифър Лопес и Айс Кюб, а година по-късно е в екипа на „Армагедон" заедно с Брус Уилис, Били Боб Торнтън, Бен Афлек, Лив Тайлър и Стив Бушеми. До края на 90-те години се снима още в „Човекът Минус" (1999) с Шерил Кроу, „Закуска за шампиони" (1999) с Брус Уилис и Ник Нолти, и „Свърталище на духове" с Лиъм Нийсън и Катрин Зита-Джоунс.

В началото на новия век Уилсън партнира на Джеки Чан в „Шанхайско слънце”, на Робърт де Ниро и Бен Стилър –  в „Запознай се с нашите", на Мила Йовович и Джон Войт – в „Зулендър".

През 2001 г. е премиерата на екшъна „В тила на врага" с Джийн Хекман, който ще видим на 10 ноември по bTV Cinema. Същия ден филмовият канал ще излъчи и „Историята на Уендъл Бейкър” от 2005 г. От същата година е и кинохитът „Ловци на шаферки", който ще гледаме не 9 ноември по bTV Cinema.

На 11 ноември е „Силна година” със Стив Мартин, Анджелика Хюстън и Джак Блек, на 12 ноември – „Нощ в музея” с Бен Стилър, Карла Гуджино и Дик Ван Дайк, а на 13-и – „Нощ в музея 2: Битката за Смитсоните” с Джей Барушел, Бен Стилър, Ейми Адамс и Робин Уилямс.

Филмовият маратон завършва на 14 ноември с премиера на „Нощ в музея: Тайната на гробницата”,  където Уилсън отонво играе с Бен Стилър и Робин Уилямс.

Още две филмови премиери ще има в маратона, който bTV Cinema посвещава на Оуен Уилсън. На 7 ноември е първото тв излъчване на „Бродуейска терапия”  (2014) , разказващ живота на компаньонката Изи Патерсън, а на 8 – „Ергени за седмица”  (2011) за трудно приспособявщите се към семейния живот приятели Рик и Фред.