Реклама

Той е един от най-приветливите актьори, винаги отделя време за своите фенове и обича да се мотае с членовете на екипа. Живее на тавански етаж в Манхатън, но жилището му прилича на средновековен замък. Той е в топ 10 на най-секси звездите в историята на филмовото изкуство според списание „Емпайър". И ако не беше станал актьор, щеше да е горски.

За радост, Джерард Бътлър  влиза в света на киното през 1997 г. и от тогава до сега е изиграл около 50 запомнящи се роли. bTV Cinema ще покаже пет от тях в дните от 27 до 31 юли с начален час – 21:00. 

Бътлър маратонът започва в сряда с крими екшъна на Гай Ричи „Рокенрола”, а на следващия ден е култовият „300”,  заснет по епическия роман на Франк Милър. В петък  е „Изнудвачът”, където Бътлър си партнира с Пиърс Броснан и Мария Бело в поредния спиращ дъха екшън трилър. 

В почивните дни bTV Cinema ще покаже  „Код: Олимп”, описван като “Умирай трудно в Белия дом”, и приключенския „Островът на Ним”, където блестят и звездите на Джоди Фостър и Кристофър Бейкър. 

Миналата година Джерард Бътлър бе в България за снимките на „Код Лондон”. „Аз обичам България и обичам българите”, каза той в интервю за предаването „Тази събота” по bTV. Той още помни снимките у нас преди 18 на филм по Чехов с Майкъл Кокаянис – режисьорът на „Зорба гъркът”: „Беше много различно място и много различно изживяване. И съм изключително изненадан колко много е променена България за това кратко време. Винаги съм харесвал българите”.