Реклама

Звезди от световна величина застават пред камерата на „Като на кино” по bTV Cinema и в новия втори сезон на единственото по рода си предаване за кино в българския телевизионен ефир.

Още в първия епизод на „Като на кино” (събота, 10 септември, 18:00 ч.) водещата Стаси Кара представя с лични срещи две от най-актуалните имена от света на седмото изкуство в момента – Рене Зелеуегър и Патрик Демпси, забъркани в нова любовна афера в „Бриджит Джоунс: бебе на хоризонта“.

Ще видим избрани моментни от червения килим на закриващия се тази седмица кино фестивал във Венеция, както и специални кадри с актьорите Йън Съмърхолдър, Кат Греъм, Майкъл Маларки и Даниел Гилийс от „Дневниците на вампира”, чиито седми сезон започва премиерно в ефира на bTV Cinema.  

Гост в студиото ще бъде актьорът и тв водещ на „Мама готви по-добре” Александър Сано, с когото Стаси Кара ще коментира новите заглавия от малкия и големия екран. Сред тях са биографичният драматичен трилър на Оливър Стоун - „Сноудън”, както и провокативния сериал „Версай”, започващ в ефира на bTV.

Ексклузивните срещи няма да спрат през целия сезон. Очакват ни интервюта с Колин Фърт, Антъни Хопкинс, Ед Харис, Сара Джесика Паркър, Кевин Спейси, Джеймс Марсдън и много други. Всички тях българската журналистка срещна по време на представянето на новия сериал с тяхно участие „Западен свят” в най-филмовия град – Лос Анджелис. Целият екип е много ентусиазиран от новия си проект, но не пропускат и да й разкажат истории зад кулисите на някои големи свои хитове. Стаси Кара признава, че е много впечатлена от разговора и историите на Сър Антъни Хопкинс . Казал й, че може да го нарича Тони.

В Ел Ей Стаси Кара успя да си поговори и с дамата, направила икона от героинята си Кари Брадшоу – Сара Джесика Паркър. Актрисата разказа за „Развод" – новия сериал с нейно участие, който започва на 10 октомври. Разбира се, в разговора не е подмината и темата за култовата й роля в „Сексът и градът". Според Стаси актрисата е изключително красива на живо. Нейн партньор в сериала е актьорът, когото познаваме от независимия хит „Отбивки" - Томас Хейдън Чърч. Страхотното му чувство за хумор и силният южен акцент много забавляват журналистката, което и зрителите ще могат да оценят, когато чуят интервюто.

Стаси Кара беше специален гост на двудневен уъркшоп за млади режисьори. Тя придружи сценариста Алеко Желязков, който е българският финалист в конкурс за късометражни филми, който е организиран от компанията на актьора Кевин Спейси за пета поредна година. Неговият сценарий беше избран за най-добър от 168, подадени за участие в първото издание на конкурса в България.

Двамата със Стаси присъстваха на премиерата на трите заснети филма, осъществени в рамките на състезанието, в което участваха сценаристи и режисьори от 10 страни. Зрителите ще видят интервю със самия Спейси, както и със звездата, която участва в трите филма тази година - актрисата Маги Джиленхол. Тримата млади режисьори - Джейсън Перини, Камерън Троуър и Кат Ууд, също застанаха пред камерата на „Като на кино”, за да разкажат повече за емоциите си от преживяването.

Предаването ще продължи да ни среща с успели българи в света на киното – като аниматорите Владимир Тодоров и Христо Стамболиев, които от години работят за Холивуд.