Реклама

Премиерните за България епизоди от шестия финален сезон на „Клуб Веселие“ започват на 30 август и ще се излъчват всеки делничен ден от 18:00 ч. по bTV Comedy.

Целейки да избягат от реалността, група амбициозни аутсайдери сформират клуб, където намират сила, приемственост и развиват таланта си, докато преследват мечтите си. Създаден от Райън Мърфи, „Клуб Веселие” се превръща в хит на поп културата и успява да спечели „Златен Глобус” за музикална комедия. Сериалът има и шест награди „Еми” заради успешното преплитане на драма и комедия.

Какво не знаем за „Клуб Веселие”

Леа Мишел е била на крачка от това да стане студент в Ню Йоркския университет в катедра „Изкуства”. Въпреки това, решава да преследва мечтата си и само две години по-късно получава първата си голяма роля.

Джейн Линч не чува с дясното си ухо. В резултат на болест, докато е била малка, тя оглушава. Откритието за това тя прави на седемгодишна възраст.

Момичетата от сериала все още припадат по огромните устни на Сам Евънс.

Барак и Мишел Обама са големи фенове на „Клуб Веселие”. Амбър Райли споделя: „Първата дама каза, че го гледат всеки път с децата“ (Малия и Наташа).

Кофлър изпил първото си питие в апартамента на Кевин МакХейл.

Гостуващата звезда Кейт Хъдсън е страхотна. „В 6:00 ч. сутринта Кейт е едно от най-прекрасните неща, които можеш да видиш”, споделя Мишел. Хъдсън е помогнала на Монтейт да преживее трагична свръхдоза и дори я е поканила да отседне в дома й.

Пък е наистина лош. Марк Сейлинг е излъгал на прослушването си, че е на 19 години, а всъщност е бил на 26.

Даяна Агрон е избрана за ролята на Куин ден преди заснемането на пилотния епизод. Райън Мърфи дори признава, че след като е била избрана, ролята на Куин се е променила драстично.

Сцените с целувка межди Амбър Райли и Крис Оувърстрийт са били малко неудобни. „Винаги е интересно, когато се целува, защото устните и двама ни са доста големи. Трябваше да изберем чии устни да са отгоре”, споделя Амбър.

Крис Кофлър се е явил на прослушване за ролята на Арти. „Явих се на прослушване за ролята на Арти, която очевидно не получих. Затова те измислиха герой за мен, създадоха Кърт”.

На Дарън Крис му отнема около час, за да сложи гел на косата си и да се трансформира в Блейн.

Крис Кофлър отказвал да яде каквото и да е преди първата си сцена с целувка с Дарън Крис, за да избегне лош дъх. „Дори имах миниатюрна четка за зъби и балсам за устни”, споделя Крис.

На Кевин МакХейл му е било доста трудно да свикне, че е в инвалидна количка. „Кевин мърдаше краката си в ритъма на музиката през цялото време, споделя Амбър. Всички му повтаряхме: „Кевин, не може да си мърдаш краката!”.

Леа Мишел е претърпяла катастрофа по пътя си към прослушването. Тя дори още е изваждала стъкла от косата си, влизайки в стаята.

Хедър Морис, актрисата в ролята на Британи, е влиза в шоуто, защото е била танцьорка на Бионсе. Сериалът се е нуждаел от някой, който може да научи екипа на танца от песента Single Ladies. Всички толкова много я харесали, че тя получила ролята на Британи, мажоретката. 

За актьорите

Матю Морисън (Уил Шустър в сериала) е роден в Калифорния на 30 октомври, 1978 г. Мати, както го наричат приятелите му, е искал да се забавлява още от дете. Неговата кариера е започнала в безброй продукции на Бродуей, номиниран е за наградата „Тони”. Любимата му роля е от Once Upon a Mattress.

Джейн Линч е Сю Силвестър, треньорът на мажоретния отбор в „Клуб Веселие”. Родена е в Илинойс, работи като писател, актриса и комедиант. Джейн получава бакалавърска степен от театъра в университета на Илинойс, както и диплома от университета „Корнел”.

Джейма Мейс (Ема Пилсбъри, училищния педагог с чувства към Уил) е родена в Грунди, Вирджиния, на 16 юли, 1979 г. Дипломата си в  университет Радфорд, Вирджиния, със специалност „Изкуства”.

Джесалин Гилсиг, която играе Тери Шустър – взискателната жена на Уил и бивша любимка на гимназията, е родена в Монтреал на 30 ноември 1971 г. Джесалин е омъжена за продуцента Боби Саломон. Двамата имат дъщеря, родена през 2006 г. Актьорската кариера на Гислиг започва от 12-годишна възраст, а след време завършва университета МакДжил със специализация по английски език.

Диана Агрон е в ролята на Куин Фабрей, приятелката на Фин, която е и главна мажоретка и по-късно се присъединява към „Клуб Велесие”. Диана е родена в Савана на 30 април 1986 г. Нейните хобита включват готвене и разходки. Тя е стриктна вегетарианка. В сериала е християнка, но в истинския живот е еврейка.

Леа Мишел е в ролята на Рейчъл Бери, талантливата звезда от „Клуб Веселие”, която често е подигравана от мажоретките и футболния отбор. Леа е родена на 29 август 1986 г. в Бронкс, Ню Йорк, но е  отгледана в Ню Джърси. Започва да играе още от дете и успява да си извоюва роля през 1990 г. в една от продукциите на Бродуей. Номинирана е за Teen Choice Award през 2009 г. за ролята си в „Клуб Веселие”. Извън сериала Леа е приятелка с Джена Ушковиц, познават се от 8-годишни.

Кори Монтейт, в ролята на Фин Хъдсън – куотърбек на училищния футболен отбор, който рискува да се отчужди от приятелите си, като влиза в „Клуб Веселие”. Роден е на 11 май 1982 г. в Калгари, Алберта. Преди актьорския си пробив е работил най-различни неща, включително да поздравява клиентите на Уол-Март, шофьор на такси и още много други. През 2013 г. Кори почина от свръхдоза наркотици, смесени с алкохол.

Кристофър Кофлър, в ролята на Кърт Хъмъл, е цветущ герой, също подиграван от футболния отбор, но по-късно се присъединява в екипа, за да задоволи желанията на баща си. Роден е на 27 май 1990 г. във Фресно, Калифорния. През времето, прекарано в гимназия, Крис участва в множество извънкласни дейности, включително курсове по драма и дебати, бил е президент на клуба на писателите и редактор на училищния вестник. Преди да стане актьор работи като производител на бисквитки в училищната закусвалня.

Амбър Райли е в ролята на Мерседес Дьоунс, която е модна дива. Райли е израснала в Лонг Бийч, Калифорния, където все още живее със семейството си. На 17 години се явява на прослушване в American Idol, но безуспешно. Играла е в множество театрални продукции като „Алиса в страната на чудесата” в операта на Лос Анджелис.

Кевин МакХейл е в ролята на Арти Абрамс – музикант, свири на електрическа китара и е част от „Клуб Веселие”. Кевин е роден на 14 юни 1988 г. в Плано, Тексас. Наричан от приятелите си Кеви, Кевкев, Кев – той е познат с голямата си усмивка. Бил е част от групата NLT (Not Like Them) и е свирил преди Pussycat Dolls.

Джена Ушковиц е в ролята на Тина Чанг, готик азиатка с говорен дефект, която също е част от „Клуб Веселие”. Родена е на 28 април 1986 г. в Сеул, Южна Корея. Тя е осиновена от американци и е отгледана в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Започва професионалната си кариера като модел още на 3 години. Завършва образованието си в колежа „Меримаунт Манхатън“, където получава бакалавърска степен по изкуства и театър.

Марк Салинг (Ноа Пък) е роден на 17 август 1982 г. в Далас, Тексас. Той е талантлив автор на песни и музикант. Неговата група „Джерико” наскоро пусна дебютния си албум, озаглавен „Димни сигнали”. Той също преподава уроци по китара. През 2015 г. е арестуван заради притежание на детска порнография. На компютъра му имало над 1000 снимки, като някои от тях бил на деца под 10 години.