Реклама

Когато става дума за мама, всяка работа е нейна работа… Брига Хийлън е в ролята на Кейти Уенделсън – продуцент на новини, които са на второ място по гледаемост в цялата страна. Вместо обаче да бъде с приятели или да бъде част от романтична връзка, Кейти е във връзка със задушаващата си, но винаги окуражаваща майка Карол (Андреа Мартин).

Всичко това се случва в премиерния за България сериал „Страхотни новини“, чиито първи сезон започва на 29 август от 21:30 ч. по bTV Comedy.

Работното място е единственото спасение за Кейти, докато майка й не решава, че никога не е късно да следваш мечтите си и не кандидатства за стажант при нея.

Невъзможността да се откъсне от майка си, влудява Кейти. Въпреки това, да има Карол до себе си е страхотна възможност за индивидуални запознанства с колеги, като изпълнителния продуцент Грег (Адам Кембъл), приятелски настроения видео техник Джъстин (Хорацио Санс), метеоролога Бет (Уигфийлд), Чък (Джон Майкъл Хигинс) и Порша (Никол Ричи), която е или въплъщение на всичко повърхностно и неправилно в модерната телевизионна журналистика, или измамното схватливо лице на бъдещето.

Ето какво споделят актьорите за сериала.

Брига Хийлън за първоначалното си впечатление от сериала:
Помня как агентът ми каза – „Изпращаме едно копие и за теб”. Докато го четях, наред с много други различни сценарии, си казах „Този е”. Никога досега не съм била в проект, който се върти около връзката на майка и дъщеря. Имам страхотна връзка с майка си и ми беше интересно да разбера какво ще се случи, когато това е през погледа на нечий друг опит.

Андреа Мартин за героинята си:
Освен огромната любов, която изпитва към дъщеря си, тя е в неспирно търсене на различното в живота, на всяка възможност, която живота й предлага. Освободена е да търси нови хоризонти.

Трейси Уигфийлд за идеята на поредицата:
Когато написах първия си сценарий, си казах, че някога ще напиша един и за своята майка, а тя е от онези хора, които могат да се впишат във всяка една ситуация, без да направят никакво лошо впечатление. Когато споделих идеята на Тина Фей и Робърт Карлок, те бяха изключително възхитени и готови да започнем работа.