Реклама

На 3 май от 19:00 часа по bTV Lady ще се излъчи филм за годишните награди Златна игла 2014. Тази година се навършват 20 години от връчването на първата статуетка – традиция от 1994 г., когато в Париж е основана и Академията за мода. Нейни създатели са проф. Любомир Стойков, председател, Донка Ганева, почетен председател и Давид Пизанти, президент на Френската федерация на производителите на готово дамско облекло и директор на Дамския салон на „Прет-а-порте Париж”. 

Филмът „Златна игла 2014” хвърля поглед върху историята на най-авторитетните награди, показвайки същевременно актуалните модни тенденции за сезона. Почитателите на Чаровната диктаторка – модата, ще могат да се насладят на ревюта на най-новите колекции на български дизайнери, показани на тазгодишната церемония.

Във филма ще може да проследите и награждаването на новите носители на приза Златна игла, както и коментар за всеки от тях от проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Имената на победителите бяха пазени до последно в тайна преди церемонията: Евгения Живкова – Дизайнер на годината,
“Агресия” – Модна къща на годината за г-жа Мая Антова,
Станислав Анастасов-Слав – Моден гримьор,
Васил Германов – Моден фотограф,
Антония Йорданова – Най-добър млад дизайнер.

Във филма свои колекции показват София Борисова – носител на Златна игла 2013 за Дизайнер на годината и Модна къща на годината, Жана Жекова – трикратен носител на Златна игла, VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, модна къща „Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева, бижута и аксесоари FREYWILLE („Фрайвилле”), "134 Design" с дизайнер Кристина Несторова, българската марка очила KWIAT, дизайнерът Стоян Радичев и модна къща Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова.

 

Последни

Реклама