Реклама

Фестивалът Summer Chaos 2016 е на 13 август на стадион Лазур в Бургас. Хедлайнъри ще бъдат ексцентриците, водени от емблематичния Кийт Флинт – The Prodigy! Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim британците са спрягани за основоположници на така популярния през 90-те жанр ''биг биийт''. За своята над 20-годишна история The Prodigy се наложиха като истински пионери в денс течението с характерно тежко и динамично звучене, а албумите им са се продават в рекордните 30 милиона копия по цял свят!

Ко-хедлайнър на Summer Chaos 2016 ще бъде метълкор сензацията от Уелс Bullet For My Valentine. Млади, талантливи и заредени със завидна енергия, британците са едно от най-популярните тежки имена през последните 10 години. Техни парчета озвучават най-полулярните видеоигри като NHL 2006, NFL 2006, Need for Speed: Most Wanted и Burnout Revenge. Точно преди година излезе „Venom” – последният им (пети) албум. В подкрепа на тавата бандата прави световно турне, част от което е и участието им на Summer Chaos 2016.

На сцената ще бъдат и пънк легендите от Единбург The Exploited, които ще открият събитието. Срявнявани с истински пънк ураган, шотландците ще вдигнат емоцията до максимум с вечните си хитове ‘Punk’s Not Dead’, ‘Fuck The System’, ‘Beat The Bastards’, ‘Sex And Violence’ и много други!

Във фестивала се включват още култовата индъстриъл-метъл банда Clawfinger и не на последно място хип-хоп легендите House of Pain. Именно Clawfinger са „бащите” на така популярния днес стил рап-метъл, наричан още кросоувър, индъстриъл-метъл и ню-метъл. Превърнала се в истинска сензация в края на 90-те, ирландско-американската хип-хоп формация House of Pain ще остане завинаги в историята на световната музика с емблематичния си хит Jump Around. Парчето се превръща в тотален хип-хоп химн и днес, 24 години след създаването си, продължава да предизвиква истински ураган от енергия, като кара публиката да скача неуморно като един!

На 13 август публиката на стадион Лазур в Бургас ще има изключителния шанс да изживее 7-часова музикална еуфория с безкомпромисен звук, любими парчета и истински качествена музика от световна величина!

Десет наши читатели могат да спечелят двойна покана за фестивала, ако отговорят правилно на въпроса в анкетата ни.

Печелившите ще бъдат избрани чрез томбола. За да участвате, трябва да сте регистриран потребител на сайта btv.bg. Крайният срок за участие е 02 август, 17:00 часа.

След това ще обявим имената на спечелилите. Те ще бъдат уведомени и на мейл адреса, който са попълнили при регистрацията.

През коя година е основана групата The Prodigy?