В близост до Докторската градина, на тихата улицата „Сан Стефано“ в София, ще откриете едно малко и уютно място за хапване - Pastoccino. На фона на романтично осветление и лек джаз, тук ще се почувствате истински комфортно, хапвайки ястия от много добра кухня. 

Снимка: Евгений Милов

Освен в интериора, Pastoccino са кокетни и в изпълнението на храната си, която се изработва със специално внимание и отношение към малките детайли. Тук именно може да усетиш Средиземноморието върху небцето си - прясна паста, ризото, риба и морски дарове. 

Снимка: Евгений Милов

Менюто е изцяло съобразено със сезона. Има селекция от авторски рецепти във всяка категория. Те са многокомпонентни като продуктите, които използват в тях са винаги пресни и подбрани от специални доставчици, така че да осигурят най-доброто качество. Главните готвачи тук избягват процеси на обработка като паниране и пържене.

Заведението има разнообразни предложения за разядки, които да правят компания на чашата ви с вино, като например дип от патладжан или червена леща. Едно от най-вкусните и леки предястия за лятото са бручетата с тиквички, чеснова паста, пармезан и копър. Те ухаят изключително добре и са много леки и свежи - перфектни за сезона. А може би най-доброто в тях е хлябът - мек, но и хрупкав, защото се прави по тяхна рецепта и на място в ресторанта.

Снимка: Евгений Милов

Особено внимание се обръща на салатите - салата от белени розови и чери домати, ароматни сухари, каперси, маслини, червен лук, босилек или салата със скариди и круша. Специалното е и овкусяването на салатите с подходящ дресинг. Цените им варират от 5.90 до 9.90 лв.

Акцент в заведението е пастата и ризотото. Едно от най-изкусителните предложения е свежата лятна паста талятели ал салмоне, които имат анасонов привкус, както и лингуини със пресни скариди и аспержи, които са се предлагала миналото лято като част от обедните ястия за деня, но заради засиления интерес към тях са станали част и от новото им меню. Тя е на цена от 16.90 лв.

Снимка: Евгений Милов

Основните ястия също са разнообразни - можете да намерите пилешко, свинско, агнешко, патешко и риба. Емблематично за заведението е необичайната комбинация от пилешко филе с тигрови скариди и черен ориз, а сред най-предпочитаните от клиентите са агнешките кюфтета, с интересна рецепта с кашу, боровинки и мента.

За сладък завършек на посещението си можете да изберете някои от десертите, които се правят на място - шоколадов тарт с лешници, бадемова торта с бял шоколад и чия пудинг с домашно сладко.

Ще откриете и богат избор от вина, които допълват идеално кулинарните предложения от менюто. Pastoccino работят с три български изби: "Братя Минкови", "Санта Сара" и "Дамяница", но ще откриете и вносни вина от Италия, Нова Зеландия и Германия. На чаша се разливат четири вина, като цената им е 4.90 лв.

Снимка: Евгений Милов

В Pastoccino също така се организират и събития като дегустационни вечери, в които може да се насладите на подбрани вина и вкусна храна, която да се комбинира с питието на фона на лек джаз.